FCA1 gelijk, 2 teams FIQAS kampioen

Aalsmeer – Er is weer veel gesport dit weekend. Het was prachtig weer voor alle voetballers, zowel zaterdag als zondag. Het zonnetje deed het aantal toeschouwers toenemen. Helaas zagen ze zaterdag FCA 1 uiteindelijk gelijk spelen tegen DHSC. Met vrolijke gezichten gingen de spelers en de kijkers resp. de kleedkamer en de kantine in. 2-0 Voorsprong, kom maar op met de tweede helft. Helaas liet de tweede helft een heel ander Aalsmeer zien. DHSC had zich moed ingesproken, zo leek, en wist terug te komen tot 2-2. En bij deze stand klonk het eindsignaal.

In Kudelstaart kon wel geproost worden op winst. Thuis in het zonnetje wist RKDES zondag te winnen van Real Sranang met liefst 4-1.

Om het ‘sportgesprek’ tijdens de koffiepauze op gang te houden, ook de prestaties van de Aalsmeerse handballers afgelopen weekend. Eveneens goed en slecht nieuws. Heren 1 van FIQAS moest in Bevo zijn meerdere erkennen. In de Bloemhof zag het publiek de Aalsmeerders verliezen met 24-29. Ook de dames van FIQAS hadden hun dag niet. In de eerste divisie werd met 36-23 verloren van DSVD.

Maar toch kan er gejuicht worden binnen de FIQAS gelederen en hoe. Heren 3 is zaterdagavond in de tweede divisie kampioen geworden. De champagne mocht ontkurkt worden na een zege van 32-27 tegen Cometas HS1. En zondag deden de  Heren 2 wat de Heren 1 niet lukte, winnen van Bevo met 34-22 in de eerste divisie. Nog meer bubbels, ook Heren 2 mag zich kampioen noemen.

Meer sportnieuws met verslagen en foto’s donderdag in de krant.

Foto: Handballers Heren 3. Foto: www.kicksfotos.nl.