Exposities, muziek, cabaret en familie-uitjes in Aalsmeer

Aalsmeer – Het is bijna weekend en dat betekent in Aalsmeer altijd veel te doen en te zien. Wie een expositie wil bezoeken kan de schilderijen van Carry Bijlo in de foyer van De Oude Veiling gaan bekijken, naar het Flower Art Museum voor ‘Wonderland’ en het is het laatste weekend van ‘Helden in de Zorg’ in het Oude Raadhuis. Het Flower Art Museum in de Pompkelder tegenover de watertoren is open van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur en de deur van het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat staat open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

De keuze aan ‘feestjes’ in de avonduren is gevarieerd en divers. Vrijdagavond het Pramenrace-feest met bekendmaking van de thema’s in The Beach aan de Oosteinderweg en zaterdag kan genoten worden van het Koningsdagconcert door de Aalsmeerse Christelijke Oratorium Vereniging vanaf 20.00 uur in de Open Hofkerk aan de Ophelialaan, van het voorjaarsconcert door Gert van Hoef op orgel/piano in Het Lichtbaken in Rijsenhout vanaf 20.00 uur en cabaret-liefhebbers opgelet: In cultureel café Bacchus in de Gerberastraat trakteert Max van Denburg op de voorstelling ‘Cultureel Erfgoed’ vanaf 20.30 uur.

Op zondag leuke familie-uitjes: Kinderspeeldag voor ALS aan de Geniedijk 22 in Kudelstaart (nabij Hornmeer) van 10.00 tot 16.00 uur, Ladiesrally met actie voor Oekraïne bij The Beach. De start is om 10.00 uur, deelnemers worden rond 15.00 uur terug verwacht en welkom geheten met drankjes en muziek. En kinderboerderij Boerenvreugd aan de Beethovenlaan is open van 10.00 tot 16.30 uur (ook zaterdag). Er zijn al veel geitjes en lammetjes geboren, leuk om hen te zien dartelen.

Tot slot nog een tip: De zolder, schuur of kasten opruimen. Het is woensdag 27 april Koningsdag en kinderen mogen weer plaatsnemen op vrijmarkten in Oosteinde, Kudelstaart en Aalsmeer, maar ze moeten natuurlijk wel wat te verkopen hebben…