Expositie werk Fiep Westendorp in bieb

Aalsmeer – Het werk van illustratrice Fiep Westendorp, wie kent het niet? Dit jaar viert Nederland haar 100ste verjaardag: heel Nederland Fiept! Met gepaste trots exposeren Cultuurpunt Aalsmeer en Bibliotheek Amstelland de reizende tentoonstelling: ‘Fiep Westendorp, een feest voor het oog’. Sinds maandag 20 juni is de gratis expositie te zien op de zolder van het Cultuurpunt Aalsmeer aan de Marktstraat 19a. Op elf panelen zijn de hoogtepunten uit haar oeuvre te bewonderen en is er meer te lezen over haar leven. Een kijkje gaan nemen kan tot en met 8 juli.

Speurtocht

Terwijl de ouders de tentoonstelling goed bekijken, kunnen de kinderen ondertussen een vrolijke speurtocht maken en zo spelenderwijs meer leren over de illustraties van Fiep Westendorp. Deze speurtocht is gericht op leerlingen van de basisschool en bevat lees- en schrijfopdrachten, maar ook een aantal tekenopdrachten. De antwoorden kunnen worden ingeleverd, onder de deelnemers worden een aantal mooie prijzen verdeeld.

Voorlezen op woensdag

Elke woensdag tijdens de looptijd van de expositie kunnen kinderen van 2 tot en met 6 jaar in de bibliotheek komen luisteren naar de leukste verhalen die Fiep heeft geïllustreerd. De voorlezer begint om 15.00 uur en slaat de laatste bladzijde dicht rond 16.00 uur. Kortom, genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Meer info op www.debibliotheekamstelland.nl