Eredivisie zeilen van start op Westeinder

Aalsmeer – Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli wordt in Aalsmeer de derde speelronde van de Eredivisie Zeilen gevaren. Op de Westeinder plassen strijden de 18 meest toonaangevende watersportverenigingen van Nederland tegen elkaar om de landstitel. De wedstrijden zijn dit keer onderdeel van de Westeinder Water Week. Koploper Almere Centraal moest in speelronde twee voorsprong prijs geven op achtervolgers Sneek en Roermond. Zet deze trend door?

Koploper Almere Centraal ingehaald
Na twee speelrondes gaat Almere Centraal nog steeds aan de leiding. Wel zag het team in speelronde twee de voorsprong slinken van 18 naar 9 punten. Verwachting is dat de onderlinge verschillen steeds kleiner worden naarmate alle clubs meer ervaring opdoen met de wedstrijden op dit hoge niveau.

Voldoende wind en spektakel voorspeld

De tweede speeronde in Giesbeek werd nog geteisterd door weinig wind. Voor de derde speelronde in Aalsmeer wordt voldoende wind verwacht en dus ook voldoende spektakel. We zullen de boten in spannende situaties terecht zien komen waar de deelnemende clubs elkaar geen duimbreed gaan toegeven.

Lokale favoriet: Zeilteam Westeinder
Alle ogen in Aalsmeer zijn gericht op het Zeilteam Westeinder. Kunnen ze het thuisvoordeel benutten? Zeilen ze zichzelf in het linkerrijtje? Tijdens de kick-off van het Eredivisie Zeilen in Aalsmeer werd het Zeilteam Westeinder door Robert van Werkhoven (voormalig Olympisch zeiler) aan de aanwezige lokale pers voorgesteld. Een team met een mix van jong talent en ervaren kampioenen. Kijk voor meer informatie op www.westeinderweek.nl.

Foto: De presentatie van het Zeilteam Westeinder bij Fort Kudelstaart.