Eerste gesprek over migrantenlogies

Aalsmeer – Het gaat als een lopend vuurtje door Aalsmeer. Geen Asielzoekers Centrum op Green Park Aalsmeer, maar een arbeidsmigrantenlogies. Op het puntje tegen de dijk bij het Seringenpark en de woningen aan de Aalsmeerderweg is deze voorziening gepland. Het ‘hotel’ is bedoeld voor kortstondig verblijf van vier tot zes maanden voor arbeidsmigranten.

Omwonenden zijn verbolgen over dit voor hen onverwachte besluit van Green Park Aalsmeer. Een grote groep omwonenden heeft een uitnodiging gekregen voor een informatie-avond in de raadskelder van het gemeentehuis. Prima idee, maar wel heel kort dag. De bijeenkomst is woensdag 10 februari en begint om 20.00 uur in de raadskelder van het gemeentehuis.

Overigens is dit pas een eerste oriënterend gesprek. Een ondernemer heeft dit voorstel neergelegd en de gemeente wil eerst de meningen van inwoners peilen voordat een beslissing genomen wordt. Er komt nog een ‘brede mogelijkheid’ voor inwoners om mee te praten en meningen te laten horen. Eerst de beurt aan direct omwonenden en hier zullen de toelichters (directeur D. van der Harst van Green Park, ontwikkelaar M. Veldhuisen en wethouder Ad Verburg) een harde dobber aan krijgen. De bewoners hebben laten weten ‘niet gelukkig’ te zijn met deze plannen. De late uitnodiging is als ‘sneaky’ ervaren, maar, dit is niet de bedoeling, zo laat de gemeente in een eerste reactie weten. Eerst een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden, daarna nog een avond voor alle inwoners. Deze datum hoort u nog.