badkamer

Eenvoudige ontwerp ideeën om de perfecte ensuite badkamer te creëren in 2022

PARTNERBIJDRAGE

Direct verbonden met een slaapkamer, biedt een ensuite badkamer een groot potentieel voor individualiteit. In tegenstelling tot een hoofd badkamer, is een ensuite een persoonlijke ruimte die meestal door slechts een paar mensen wordt gezien en gebruikt. Daarom is het een gebied waar je creatiever kunt zijn. Je kan hier een statement maken met jouw fantasie. In deze blog bespreken we eenvoudige ontwerp ideeën voor een ensuite badkamer.

Houd alles gestroomlijnd

Omdat dit meestal een kleinere kamer is, zal een gestroomlijnde ensuite-indeling helpen om de illusie van ruimte te creëren. Bovendien zal een goed geplande indeling helpen om deze kamer overzichtelijk te houden, vanwege de beperkte afmetingen.

Een fantastische manier om de ruimte in een ensuite badkamer optimaal te benutten, is door te kiezen voor hangende kasten.

Daarnaast geven hangende kasten de illusie van meer ruimte omdat het licht onder de kast door kan schijnen. Dit maakt ze ideaal voor kleinere badkamers, omdat het effect is dat de kamer groter lijkt dan hij is. Bovendien maken hangende meubels, vanwege hun hoogte, het schoonmaken van de ensuite badkamer sneller en gemakkelijker.

Overweeg om een douchebad te installeren

Niet alle ensuites hebben ruimte om een bad te installeren. Maar als een van de beste manieren om te ontspannen, is dit een luxe waar velen van ons niet zonder kunnen.

Het kan zijn dat je moet kiezen tussen een douche of een bad. Een douchebad zou dus het beste compromis kunnen zijn.

Een douchebad is gewoon een bad met een douche, maar een die kleiner is in vergelijking met standaard bad. Een twee-in-een ontwerp, het concept is om minder vloeroppervlak in te nemen. Uiteindelijk biedt een douchebad het beste van twee werelden, met de mogelijkheid om beide producten in jouw ensuite badkamer te hebben.

Open de ruimte met fantastische decoratieve verlichting en prachtige spiegels

Als meest persoonlijke toevluchtsoord moet een ensuite badkamer een luxe ontsnapping bieden. Een manier om elegantie aan deze kamer toe te voegen, is dus door middel van verbluffende verlichting en spiegels.

Mooie spiegel keuzes kunnen de ensuite badkamer ruimtelijker laten aanvoelen. Deze zullen een frisse en schone uitstraling creëren en tegelijkertijd de hele kamer van energie voorzien.

Je kan kiezen voor één grote spiegel centraal in de kamer. Of misschien wil je in plaats daarvan meerdere spiegels toevoegen voor verschillende individuele badkamer taken, zoals een aparte make up spiegel.

Door de juiste lichtkeuze in deze kamer te krijgen, kan je een show-stop-display creëren. Het kan ook op elk moment van de dag de perfecte sfeer aan deze kamer toevoegen.

Voeg kleur toe met tegels

Met een ensuite kan je een kleur- en patroonschema kiezen dat niet bij de rest van de inrichting hoeft te passen. Het hoeft ook geen andere leden van het huis te plezieren!

Dus hier kun je het je veroorloven om creatief te zijn. Waarom kies je niet voor kleuren en patronen die bij jouw individualiteit passen? Van een grote opvallende muur tot een klein betegeld gebied achter de wastafel of het toilet, tegels helpen een vleugje persoonlijkheid te geven.