Elektrische auto

Een elektrische auto, waarom wel of niet kopen?

PARTNERBIJDRAGE

Als je tegenwoordig een nieuwe auto gaat kopen krijg je eigenlijk altijd wel de vraag: ga je voor een elektrische auto? Hoewel veel mensen de elektrische auto nog steeds zien als de auto van de toekomst, vallen de verkoopcijfers behoorlijk tegen. Twijfel jij of je wel of geen elektrische auto wilt kopen? In dit artikel vertellen we je waarom je het wel of niet moet doen. Bij het aanschaffen van een mooie nieuwe auto is het slim om een goede autoverzekering af te sluiten, zoals Allianz Direct autoverzekeringen.

Hoe staat het ervoor met de elektrische auto?

Ook bij een elektrische auto is het verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Klik hier voor meer informatie over verzekeringen voor je auto. De elektrische auto zou de auto van de toekomst moeten zijn. We kunnen simpelweg niet anders, want onze fossiele brandstoffen zijn langzaam op aan het raken. Toch zijn de verkoopcijfers van de elektrische auto’s niet denderend. Waar de markt voor elektrische auto’s heel veelbelovend begon, vallen de verkoopcijfers de laatste jaren een beetje tegen. Autodealers geven aan dat de vraag naar elektrische auto’s aan het stagneren is. Bij de grootste en bekendste fabrikant van elektrische auto’s, namelijk Tesla, zie je dat de omzet de laatste jaren helaas aan het dalen is. Hoe komt dat? En is het terecht dat we niet staan te springen om een elektrische auto?

Waarom wel kopen?

Waarom zou je een elektrische auto wel kopen? Dat is eigenlijk heel simpel. Auto’s op benzine zijn op lange termijn niet houdbaar omdat de fossiele brandstoffen waarop deze auto’s rijden aan het opraken zijn. In de toekomst kunnen we dus niet anders. Bovendien is rijden in een elektrische auto een stuk milieuvriendelijker dan rijden in een auto op benzine. Een elektrische auto rijdt lekker licht en maakt weinig lawaai.

Waarom niet kopen?

Toch staan veel mensen niet te springen om een elektrische auto. Dit komt doordat de elektrische auto vrij duur is in aanschaf. Bovendien is ons land nog niet zo ingesteld op het gebruik van elektrische auto’s. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar je je auto even kunt opladen. Daarnaast moet je rijden met een elektrische auto goed plannen. Wanneer je benzinetank van je gewone auto leeg is, vul je die bij en je kunt weer door, maar het opladen van een elektrische auto kan enkele uren duren. Best vervelend als je een drukke dag hebt.

Kortom: hoewel we er niet omheen kunnen dat we in de toekomst allemaal elektrisch moeten rijden, zijn elektrische auto’s nog niet razend populair. Weeg voor jezelf de voor- en nadelen af en maak een keuze of je nu al een elektrische auto koopt, of daar nog even mee wacht.