Duizend zaailingen voor een groener Aalsmeer

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 27 november konden zaailingen gebracht worden naar het oude waterzuiveringsterrein aan de Molenvlietweg van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Franke van der Laan van Stichting Meer Groen en Martijn de Liefde van Zeilfort Kudelstaart hadden het behoorlijk druk met het opkuilen van meer dan duizend jonge boompjes. De zaailingen zijn onder andere afkomstig van het terrein van Fort Kudelstaart. Het terrein is de laatste decennia niet onderhouden, waardoor er veel wildgroei van bomen is ontstaan. Er zijn enkele maanden geleden oude bomen gerooid en reeds nu zijn er vele zaailingen van nieuwe bomen opgekomen. 

Op maandag 6 november zijn de eerste 315 zaailingen en bomen geoogst en ingekuild op het terrein van de waterzuiveringsterrein om groter te groeien en afgelopen zaterdag werden nog veel meer zaailingen ingekuild. Wethouder Wilma Alink ging langs om een handje te helpen en de initiatiefnemers te bedanken voor hun inspanningen. Dankzij deze actie kunnen op de nationale boomfeestdag in maart volgend jaar duizenden jonge bomen gratis beschikbaar gesteld worden aan inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart. 

Beheer groen bij ‘t Fort

De komende maanden wordt door vrijwilligers van de Stichting Nieuw Aalsmeer elke maandag van 13.00 tot 17.00 uur gewerkt op het terrein van Fort Kudelstaart aan het beheer van de buitenruimte. De overtollige bomen worden elke dinsdag tijdelijk verplaatst naar het waterzuiveringsterrein. Vrijwilligers worden overigens van harte welkom geheten. Meer informatie is te vinden op de websites van Nieuw Aalsmeer en Stichting Meer Groen.

Afgelopen zondag is in Fort Kudelstaart uitleg gegeven over het bomenplan van Stichting Nieuw Aalsmeer. Foto: www.kicksfotos.nl