Dubbel feest op de Kinderafdeling

Amstelveen – Afgelopen dinsdag 12 juli was het dubbel feest op de Kinderafdeling van Ziekenhuis Amstelland. Allereerst werden de opgeknapte speelkamer en dakterras geopend. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakte dit mogelijk door een jubileumgift. Daarnaast ontving Ziekenhuis Amstelland tot grote vreugde de Bronzen Smiley van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Jubileumgift 

Het opknappen van de speelkamer en dakterras is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waar geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden. “Denk aan een gezellige ruimte waar ouders even de accu kunnen opladen, terwijl hun kind behandeld wordt”, zegt Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Of een kamer waar patiëntjes onbezorgd met hun broertjes en zusjes kunnen spelen, tussen de onderzoeken door, om even te vergeten dat ze ziek zijn. Want kinderen spelen graag, ook als ze ziek zijn.” Ziekenhuis Amstelland levert volgens Van Bijsterveldt én volgens de onafhankelijke beoordelingscommissie, met hun speelruimte en dakterras een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

Bronzen Smiley  

Ongeveer 15 jaar geleden ontwikkelde K&Z de eerste Smiley voor de dagbehandeling en de kinderafdelingen binnen de ziekenhuizen om een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van kindgerichte zorg.  Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot hét kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Dinsdag werd de bronzen smiley officieel overhandigd aan Ida Zwaan, Manager Vrouw-Kindcentrum van Ziekenhuis Amstelland. “De bronzen smiley tovert een smile op de gezichten van kinderen en hun ouders”, aldus Ida Zwaan. “Maar zeker ook op de gezichten van onze medewerkers op de afdeling die de zorg verlenen!”

Foto van links naar rechts: Aafke de Haan (Huismanager Ronald Mc Donald Kinderfonds), Tessa Boelens (Pedagogisch medewerkster), Ad Huijsmans (interim bestuurder) en Ida Zwaan (manager Vrouw Kind Centrum).