Drukte bij heropening van De Oude Veiling

Aalsmeer – Afgelopen vrijdag 20 november is De Oude Veiling in de Marktstraat heropend. Belangstellenden werden uitgenodigd het open huis te komen bezoeken en hier is massaal gehoor aan gegeven. Het was druk en de sfeer was als vanouds. De Oude Veiling is aangekocht door de gemeente met het doel het pand (weer) een invulling te geven op sociaal, cultuur, educatief en maatschappelijk vlak.

Er is een plan voor de definitieve invulling van het gebouw in de maak en de verwachting is dat deze in de loop van 2016 gepresenteerd kan worden. Tot zolang is De Oude Veiling de ‘huiskamer van Aalsmeer’ waar regelmatig activiteiten georganiseerd gaan worden.

Beneden in de barruimte worden bezoekers als vanouds welkom geheten door de doeken van Aalsmeerse kwekers en sinds afgelopen vrijdag worden de muren ook opgeluisterd met frivole schilderijen van bloemen en dansparen van Dorrit Klomp. Zij is de eerste exposant hier en haar werk kan bewonderd worden tot half januari.

Vanaf aanstaande 27 november is er elke week een vrijdagmiddagborrel van 17.00 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom.

Aan de heropening is een officieel tintje gegeven. Aan burgemeester Jeroen Nobel, samen met Sinterklaas en ESA-directeur Marten van Maastrigt de eer om de deur weer open te zetten. Ze kregen applaus. Heerlijk weer al deze reuring in dit monumentale pand met een rijke Aalsmeerse geschiedenis in het Centrum.

Donderdag een uitgebreider verhaal in de ‘papieren’ Meerbode.