Drie jubilarissen bij brandweer Aalsmeer

Aalsmeer – Vrijdagavond 6 november is de jaarlijkse korpsavond van de brandweer Aalsmeer gehouden. De enige avond in het jaar dat de partners ook welkom zijn in de kantine van de kazerne aan de Zwarteweg. Het was een gezellige avond met een officieel tintje. Burgemeester Jeroen Nobel heeft aan diverse leden van het vrijwillige korps diploma’s en certificaten uitgereikt voor gedane opleidingen. Ook zijn drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Bob van der Laarse zet zich alweer 12,5 jaar voor een brandveilig Aalsmeer en werd hiervoor gehuldigd. Dubbel zo lang, 25 jaar, zijn Henno Achterberg en Jan Kersten actief voor de brandweer in Aalsmeer. Hulde ook voor deze twee heren.

Brandweer parel

En er is een bijzondere onderscheiding uitgereikt. Rob Pommerel is beloond met de ‘brandweer parel’ vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor een brandveilig leven. Rob is de man die zich onder andere sterk maakt om brand in huis te voorkomen. Hij geeft hierover voorlichting op scholen, tijdens bijeenkomsten voor ouderen en tijdens gezamenlijke acties met de politie en de gemeente. Brandmelders zijn het eerste item dat hij aanraadt om in huis te nemen. Donderdag meer in de krant. Foto: www.kicksfotos.nl.

Brand in bestelbus

De dienst van de brandweer werd deze avond waar genomen door collega’s van de korpsen Uithoorn en Haarlemmermeer. De brandweer staat tot slot 24 uur paraat. Donderdag 5 november om 00.15 uur werden brandweerlieden opgeroepen naar een brand in de Vlinderstraat te gaan. Er bleek brand uitgebroken te zijn in een bestelbus. Lading achter in de bus had vlam gevat. De brandweer heeft het vuur snel geblust, maar heeft niet kunnen voorkomen dat de bus zwaar beschadigd raakte. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.