Dorpscafé Kudelstaart en De Oude Veiling weer deels open!

Aalsmeer – Het wijkoverleg van de Dorpsraad Kudelstaart stond afgelopen maandag 9 november onder leiding van een nieuwe voorzitter. Oud-raadslid Jaap Overbeek heeft aangeboden deze functie op zich te nemen. Jaap Overbeek loopt tegen z’n pensioen aan en heeft wat vrije tijd over, zoals hij zelf vertelde. Afgelopen maart is hij na zeventien jaar gestopt met de politiek en ook dit geeft tijd om andere dingen te gaan doen. Overbeek wordt ook de nieuwe voorzitter van de Wmo-raad.

Dorpscafé Kudelstaart

Er was deze avond onder andere goed nieuws te melden: De kroeg op de hoek Kudelstaartseweg met het Robend gaat er definitief komen. De nieuwe eigenaar spreekt overigens liever van een dorpscafé en begrijpelijk. De horecagelegenheid wordt 300 vierkante meter groot en krijgt vier bovenwoningen. Aan de achterkant komen achttien parkeerplaatsen. In het eerste kwartaal van 2016 start de bouw. “De tijd is nabij dat we met elkaar een pilsje kunnen gaan drinken”, aldus een enthousiaste Overbeek. Niet iedereen was zo blij. Uit het publiek kwam de vraag hoeveel mensen in Kudelstaart er op een dorpscafé zitten te wachten en de infrastructuur bleek bij een bewoner nog een pijnpunt. De behoefte is gepeild, zo mengde raadslid Eppo Buskermolen van het CDA zich in het gesprek. Er is enkele jaren geleden een enquête gehouden onder de inwoners met onder andere de vraag wat Kudelstaarters het meest missen. Een café werd met stip op 1 gezet, op 2 een tweede supermarkt (voorlopig niet in zicht) en op 3 een viswinkel.

‘Huiskamer’ De Oude Veiling

Vanaf vrijdag 20 november gaat De Oude Veiling in de Marktstraat weer gedeeltelijk open. Vooruitlopend op een definitieve invulling wordt het pand geschikt gemaakt voor verhuur voor met name cultureel-maatschappelijke en educatieve doeleinden. Ook komt er een wekelijkse vrijdagmiddagborrel en gaan er in het weekend regelmatig activiteiten plaatsvinden.Vooruitlopend op een definitieve invulling is het beheer van het gebouw voorlopig ondergebracht bij ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer). Onder beheer van ESA wordt De Oude Veiling weer opengesteld voor publiek. Dit voorkomt achteruitgang van het pand en geeft de mogelijkheid om enig onderhoud te plegen. Misschien nog belangrijker is dat er weer leven komt in De Oude Veiling en dat verenigingen en organisaties uit Aalsmeer en omstreken voor hun activiteiten gebruik kunnen maken van de diverse ruimtes in het gebouw. In eerste instantie gaat het om verhuur van de beneden- en bovenruimtes. Bijvoorbeeld voor vergaderingen, lezingen, bijeenkomsten, concerten, voorstellingen, oefenruimte, tentoonstellingen en andere cultureel-maatschappelijke en educatieve activiteiten. Er komt vooralsnog geen uitgebreid restaurant in De Oude Veiling. Uitgangspunt is dat De Oude Veiling  als ‘huiskamer van Aalsmeer’ een toegankelijke plek wordt waar jong en oud terecht kunnen voor uiteenlopende activiteiten. Het open huis vrijdag 20 november is van 16.00 tot 20.00 uur. Om 17.00 uur is er een officieel moment om de heropening in te luiden.