Start doortrekken Braziliëlaan in Green Park Aalsmeer

Aalsmeer – Vandaag, maandag 14 december, is in Green Park Aalsmeer een start gemaakt met de werkzaamheden voor het doortrekken van de Braziliëlaan naar de N201. De aanleg van deze weg zal positief bijdragen aan de invulling van dit deel van Green Park Aalsmeer en klinkt als muziek in de oren van de hier gevestigde bedrijven. Over een paar maanden zal naar verwachting de directe verbinding met de N201 open gaan voor het verkeer. Daarnaast start Green Park Aalsmeer aanstaande maandag ook met de voorbereidende werkzaamheden voor de komst van een nieuw tankstation direct naast de afrit van de N201.

Verbinding Oosteinde met N201

Wethouder Ad Verburg is bijzonder verheugd: “Green Park Aalsmeer krijgt een nieuwe impuls. We zijn heel optimistisch. Met een goede infrastructuur krijgt het bedrijventerrein de juiste invulling, daar ben ik van overtuigd. Een extra voordeel voor de bewoners van Nieuw-Oosteinde is dat er ook voor hen nu een rechtstreekse verbinding komt met de nieuwe N201.”

Groene buffer

De Braziliëlaan wordt conform het bestemmingsplan doorgetrokken van de N201 tot aan de al gevestigde bedrijven Met en Co en PTMD. De weg loopt straks in een ‘knik’ achter de Hornweg langs om daarna om te buigen naar de aansluiting van de N201 op de Middenweg. Met de bewoners van de Hornweg is in goed overleg gesproken over het doortrekken van een groene buffer/grondwal, die de bewoners van de Hornweg afschermt van het bedrijventerrein. “Deze wordt tegelijk met de aanleg van de Braziliëlaan gemaakt en dient als buffer tussen de lintbebouwing en het bedrijventerrein”, gaat Verburg verder. “Hierover is uitgebreid gepraat met de bewoners en dat gebeurt echt in goede samenspraak. Ben ik best trots op.” Voor de al gevestigde bedrijven betekent dit dat hun bedrijfslocatie nu echt goed bereikbaar wordt en dat Schiphol daadwerkelijk maar op 5 minuten afstand ligt. Dit betekent ook weer een goede stap in de ontwikkeling van dé bedrijvenlocatie voor home, gift- en garden, innovatieve sierteelt en logistieke ondernemers. Kijk voor meer informatie op: www.greenparkaalsmeer.com