Donkere dagen offensief politie

Aalsmeer – Het wordt weer eerder donker en later licht: De donkere dagen komen er weer aan en dit is voor de politie aanleiding om het donkere dagen offensief weer in te zetten. Juist in deze periode piekt het aantal woninginbraken veelal en dit wil de politie, samen met inwoners, voorkomen. Wie verdachte personen ziet lopen of fietsen in de buurt, opvallend gedrag bespeurt van een onbekende, kan dit melden bij de politie, graag zelfs. Er gaat polshoogte genomen worden. En wie een inbraak ziet, mag direct het alarmnummer bellen.

Zelf kunnen inwoners natuurlijk ook allerlei maatregelen nemen om inbrekers op het verkeerde been te zetten. Zorg voor verlichting, laat geen kostbare spullen in het zicht liggen en vraag buren of vrienden om de post weg te halen.

Vakantieservice

En voor wie er met herfstvakantie even lekker tussenuit gaat, heeft de politie de Vakantieservice. Want, het is natuurlijk leuker om weer thuis te komen en er is geen bezoek geweest van ongenode gasten oftewel inbrekers. Om de kans op woninginbraak te verkleinen kunnen inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart gebruik maken van deze vakantieservice van de politie. Tijdens controles in de avond en nacht worden door agenten extra ‘rondjes’ gereden. Nog meer tips, hoe gebruik maken van de service van de politie en wat de mogelijkheden zijn om zelf een helpende hand te bieden (burgernet), zijn te vinden op de website www.politie.nl. In het politiebureau aan de Dreef liggen ook diverse informatieve folders om in te kijken en mee te nemen.