Doe voorzichtig met vuurwerk!

Aalsmeer – De verkoop van vuurwerk is dinsdag 29 december van start gegaan en de bestelde pakketten mogen afgehaald worden. Drukke tijden voor alle verkooppunten. Vooral siervuurwerk wordt dit jaar aangeschaft en dit heeft natuurlijk te maken met de korte periode dat vuurwerk afgestoken mag worden. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op donderdag 31 januari vanaf 18.00 uur en om 02.00 uur op vrijdag 1 januari moet al het vuurwerk de lucht in zijn, want dan is de officiële periode weer voorbij. De politie gaat woensdag 30 en donderdag 31 december extra controleren op het afsteken van vuurwerk. Zowel in uniform als in burger gaan agenten de wijken in. Er worden boetes gegeven en illegaal vuurwerk wordt direct in beslag genomen.

De politie en de gemeente raden aan geen grote hoeveelheden vuurwerk in huis op te slaan. Doe tijdens de jaarwisseling voorzichtig met vuurwerk, niet aansteken vanuit de hand, steek weigeraars niet opnieuw aan en draag een vuurwerkbril.

Ruim vuurwerkresten op!

En na 02.00 uur weer lekker warm naar binnen? Eerst even alle vuurwerkresten opruimen. Netjes en wel zo veilig. De helft van de vuurwerkongevallen gebeurt namelijk op Nieuwjaarsdag met jonge kinderen die zwerfvuurwerk op straat zoeken en afsteken.

Overlast van vuurwerk of ziet u vernielingen met vuurwerk? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Vuurwerk is onder andere te koop bij Vuurwerkworld aan de Aalsmeerderweg 249i en Annemieke’s Kramerie aan de Machineweg, ingang Hoge Dijk.