Doe ook mee aan project Kunstploeg

Aalsmeer – De zomer begint al aardig op stoom te komen en zo is het ook met het nieuwe project van De Kunstploeg. Er zijn al meer 150 deelnemers. Toch wil de Kunstploeg mensen nog een keer de kans bieden om mee te doen aan dit pareltje van een project voor de Kunstroute. Aanstaande zondagmiddag 28 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur kan er in Kudelstaart materiaal opgehaald worden om daarmee uw lievelingsmaaltijd te maken.

Het project moet uiteindelijk een kleurrijke en feestelijk gedekte tafel worden die een kijkje biedt in ‘De smaak van Aalsmeer’. De opdracht die elke deelnemer meekrijgt is om met klei en verf een lievelingsgerecht te maken en om dat samen met een bord uit eigen keuken te serveren bij De Kunstploeg. Elke deelnemer krijgt hiervoor simpele en heldere instructies met technische tips. Alle borden met lievelingsgerecht plus het antwoord op de vraag: ‘Met wie zou u uw lievelingsgerecht willen delen en waarom?’ worden de vrijdag en de zaterdagmorgen voor de Kunstroute samengevoegd op lange witte tafels in de oude boomgaard aan de Uiterweg 185. Het resultaat zal uiteindelijk iets zeggen over de smaak van Aalsmeer. Elke deelnemer draagt daar met een uniek favoriet gerecht aan bij. De Kunstploeg hoopt op ruim 200 deelnemers. Voor technische tips staan er filmpjes met instructie op de Facebookpagina van De Kunstploeg.

De Kunstploeg levert de materialen zodat de kwaliteit steeds dezelfde is. Dat betekent voor elke deelnemer, een pond klei en vijf tubes verf. Deelname aan het project is voor Vrije Kleiers 10 euro. Dat is inclusief materiaal. Voor scholen en organisaties als Tweede Thuis of Zorgcentrum Aelsmeer geldt een speciaal tarief. Het project wordt ondersteund door de gemeente Aalsmeer, door het KCA en door de firma Levarth. Aanmelden kan vanaf nu via e-mail DeKunstploeg@xs4all.nl of via de spiksplinternieuwe site www.dekunstploeg.nl. Het ophaaladres voor zondag 28 augustus is Madame Curiestraat 15, Kudelstaart, achter het mooie hek.