Coworking

De vele voordelen van Coworking om je mentale gezondheid en focus te verbeteren

PARTNERBIJDRAGE

Een groeiend aantal mensen kiest ervoor om als freelancer te werken om een meer flexibele levensstijl te hebben, uit vrije keuze of uit noodzaak. Dit betekent dat zij een plek nodig hebben waar zij productief kunnen zijn en zich onderdeel van een gemeenschap voelen. Coworking spaces bieden een meer flexibele en collaboratieve omgeving die beter aansluit bij hoe veel mensen vandaag de dag willen werken. Hieronder nemen we de belangrijkste redenen hiervoor door:

1. Coworking bevordert creativiteit en samenwerking.

Als je omringd bent door andere mensen die aan interessante projecten werken, raak je gemakkelijk geïnspireerd en ga je aan je eigen projecten werken. Coworking ruimtes zijn ontworpen om samenwerking te bevorderen, met veel open ruimtes en gemeenschappelijke ruimtes. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen creatiever en productiever zijn als ze in een open, collaboratieve omgeving werken. 

2. Coworking ondersteunt je focus.

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden als je thuis werkt – er is altijd afwas te doen, de was te vouwen of boodschappen te doen. Maar bij coworking ben je in een omgeving waar iedereen er is om te werken. Dit kan je helpen geconcentreerd te blijven en meer gedaan te krijgen. Vaak zijn er bij coworking spaces vaak koffiemachines, of zelfs cafés, die je de hele dag gefocust houden. Dit betekent dat je, ook al ben je een freelancer, thuis en werk gemakkelijk kunt scheiden. 

3. Coworking geeft je een gevoel van gemeenschap.

Thuiswerken kan soms eenzaam zijn, maar coworking kan je een hoognodig gemeenschapsgevoel geven. Bij coworking ben je omringd door mensen die dezelfde uitdagingen en succesmomenten hebben als jij. Dit kan leiden tot waardevolle relaties en een ondersteuningssysteem dat je door moeilijke tijden heen kan helpen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden voor coworking in Utrecht voor degenen die een flexibele baan hebben. Daar kun je de gemeenschap en het kantoor gevoel krijgen die je nodig hebt om creatief te werken. 

4. Coworking kan je gelukkiger maken.

Uit een recent onderzoek bleek dat mensen die coworking deden gelukkiger waren en minder vaak werkgerelateerde stress ervaren dan mensen die thuis werkten.  Er zijn verschillende redenen waarom coworking spaces je gelukkiger kunnen maken. Coworking spaces geven je een gevoel van doelgerichtheid. Als je aan je eigen project werkt, kan het gemakkelijk zijn om het gevoel te krijgen dat je niets doet. Maar als je omringd bent door andere mensen die ook aan hun eigen project werken, kan dat je een gevoel van doelgerichtheid geven en je het gevoel geven dat je deel uitmaakt van iets groters. Tot slot kunnen coworking spaces je een gevoel van flexibiliteit geven. Als je in een coworking space werkt, ben je niet gebonden aan een specifiek bureau of kantoor. Je kunt overal vandaan werken, waardoor je je meer ontspannen en gelukkig kunt voelen.

5. Coworking kan je carrière een boost geven.

Coworking kan je niet alleen creatiever en productiever maken, maar ook je carrière een boost geven. Coworkingruimtes zitten vaak vol met professionals uit verschillende sectoren die allemaal aan hun eigen projecten werken. Dit kan een geweldige kans zijn om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten die je kunnen helpen met je eigen werk. Bovendien organiseren coworking spaces vaak evenementen en workshops, wat een geweldige manier kan zijn om nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Samenvatting 

Als je op zoek bent naar een manier om efficiënter en gelukkiger te werken, is coworking zeker een geweldige optie! Met een steeds groeiend aantal coworking spaces in Nederland zul je zeker een creatieve werkplek vinden! Met zijn vele voordelen is het geen wonder dat de coworking beweging over de hele wereld groeit.