Kerstverlichtingbuiten.com

De mogelijkheden van ijspegelverlichting en waar hang je het op?

PARTNERBIJDRAGE

Wil jij dit jaar écht uitpakken en je huis of bedrijfspand volledig in de kerstsfeer brengen? Kies dan voor ijspegelverlichting. Deze verlichting is ideaal om grotere oppervlaktes mee te versieren. De mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even sfeervol. Wedden dat heel Aalsmeer langs loopt om jouw versierde en verlichte huis of bedrijfspand te bekijken? In dit artikel lees je meer over wat ijspegelverlichting precies is, waar je het kunt ophangen en hoe je dit het beste doet.

Wat is ijspegelverlichting?

Allereerst, wat is ijspegelverlichting precies? Ijspegelverlichting is een lang snoer met lichtjes. Aan dit snoer hangen verticale strengen van verschillende lengtes met nog meer lichtjes. De verticale snoeren hebben wel wat weg van ijspegels, vandaar ook de naam van dit type kerstverlichting. IJspegelverlichting zien we veel terug in bijvoorbeeld winkelcentra. Veel mensen kennen dit type verlichting dan ook wel. De verlichting is echter ook zeer geschikt voor particulieren en bedrijven in andere sectoren. Met dit type verlichting creëer je namelijk snel en eenvoudig een gezellige en winterse sfeer. Meestal hangt de ijspegelverlichting buiten, maar je kunt ook overwegen om hem binnenshuis te gebruiken. Je kunt de verlichting eenvoudig online aanschaffen bij KerstverlichtingBuiten.com. Bestel je op doordeweekse dagen voor 16:00, dan heb je het pakket de volgende dag al in huis.

Waar hang je de verlichting op?

Nu je weet wat ijspegelverlichting precies is, is het tijd om te bedenken waar je de verlichting wilt gaan ophangen. Op deze manier bereken je direct hoeveel meter snoer je eventueel moet aanschaffen. Houd altijd rekening met een beetje speling. Als de oppervlakte twee meter lang is, wil je misschien een snoer die iets langer is. Zo hoef je hem niet super strak langs de muur op te hangen. Check daarnaast direct welke andere accessoires je nodig hebt. Denk hierbij aan een startkabel en verlengsnoer. Zo ver zijn we echter nog niet, eerst geven we je een paar leuke ideeën over waar je de ijspegelverlichting kunt ophangen in en rondom je huis of bedrijfspand.

Onder het dak

Ijspegelverlichting wordt vaak onder het dak gehangen. Niet zonder reden, de verlichting ziet er op deze plek namelijk super stijlvol uit. Je creëert een klassieke kerstsfeer en maakt van je huis of bedrijfspand direct een eyecatcher. Mensen zullen jouw woning of pand vanuit de verte zien oplichten in heel Aalsmeer. Hang de verlichting rondom je gehele huis of enkel onder de gevel. Het is maar net wat jij mooi vindt en hoe sfeervol je het wilt maken.

Langs de ramen

Verlichting langs de ramen is een andere optie die we veel terugzien. Combineer de ijspegelverlichting lang de ramen eventueel met verlichting langs het dak als je echt wilt opvallen. Verlichting langs het raam heeft als voordeel dat je het vrij makkelijk kunt ophangen en zo subtiel (of opvallend) kunt maken als je zelf wilt. Al is het natuurlijk het allermooist om alle ramen in je huis te voorzien van een lichtsnoer met ijspegels!

Onder de veranda

Ben jij de trotse eigenaar van een veranda, pergola of ander afdakje in de tuin? Versier deze plek dan met een mooi lichtsnoer. De veranda (of andere buitenplaats) zal er hierdoor stijlvol uitzien en een extra leuke plek worden om te zitten in de donkere wintermaanden. Nodig je geliefde uit voor een kopje warme chocolademelk onder de romantisch versierde veranda of ga marshmallows roosteren met je kids in de vuurkorf.

Langs het tuinhekje

Of je nu een laag of een hoog tuinhek hebt: het tuinhek is de perfecte plek om een lichtsnoer op te hangen. Zo ziet je tuin er extra gezellig en feestelijk uit. Hier heb je niet alleen profijt van als je in de tuin zit, maar ook als je uit je raam kijkt. Laat ’s avonds de gordijnen bijvoorbeeld open om te genieten van je versierde tuin. Als er nu ook nog sneeuw valt met kerstmis is het plaatje écht compleet!

In een boog

Wil jij je gasten een warm welkom geven? Creëer dan een boog met ijspegelverlichting. Mensen lopen onder de boog door en komen in jouw winterwonderland (of huis of bedrijf) terecht. De verlichte boog is romantisch, origineel en erg leuk om te plaatsen bij bijvoorbeeld de voordeur, een steegje of wandelpad.

In een boom

Heb je een mooie boom of grote plant in de tuin staan? Overweeg dan om deze te versieren met een lichtsnoer. De verticale lichtjes tussen de takken zorgt voor een extra spectaculair en winters effect. Voorzie de boom van onder naar boven van ijspegelverlichting of hang enkel een snoer tussen de onderste takken.

Waar moet je op letten als je ijspegelverlichting koopt?

Als je ijspegelverlichting koopt moet je rekening houden met de lengte van het snoer, de kleur van het snoer en de lengte van de verticale strengen met lampjes. Bereken als eerst hoe groot het oppervlak is dat je wilt gaan verlichten. Je weet nu hoeveel meter snoer je nodig hebt. Aangezien je de snoeren van de ijspegelverlichting makkelijk aan elkaar koppelt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Houd direct rekening met de kleur van het snoer. Wit past goed bij het winterse thema, maar een zwart snoer valt minder op als het donker is en de lichtjes branden. Bepaal vervolgens hoe lang de verticale snoeren met lichtjes mogen zijn. Tot slot heb je de keuze uit verschillende tinten wit voor de lampjes. Ga bijvoorbeeld voor ijskoud wit, modern warm wit of klassiek warm wit.

Tips als je ijspegelverlichting gaat kopen

Het ophangen van een lichtsnoer is niet heel moeilijk. Je koppelt de lichtsnoeren bovendien makkelijk aan elkaar als je een extra lange ijspegelverlichting wilt creëren. Maak daarnaast gebruik van de volgende tips om optimaal te genieten van je versierde huis of bedrijfspand:

Zorg voor een verlengsnoer en startkabel

Veel mensen denken dat de lichtsnoeren van een stekker voorzien zijn. Dit is echter niet het geval. Om de verlichting aan te sluiten heb je een startkabel nodig. Koop eventueel direct een verlengsnoer als je zeker wilt weten dat je het dichtstbijzijnde stopcontact moeiteloos kunt bereiken. Deze kun je eventueel ook direct mee bestellen bij de webshop KerstverlichtingBuiten.com.

Kies voor LED-verlichting

De stijgende energieprijzen zorgen er voor dat het extra belangrijk is om voor duurzame opties te kiezen. Koop daarom LED-lampjes voor je kerstverlichting. Zo verbruik je zo min mogelijk energie. Wil je de ijspegelverlichting buiten ophangen? Controleer dan van te voren of de lampjes geschikt zijn voor gebruik buiten. Als dit niet het geval is, kan er kortsluiting ontstaan.

Begin op tijd

Rond de feestdagen kan het door de drukte soms wat langer duren voordat je pakket bezorgd wordt. Bestel je lichtsnoeren dus op tijd online. Controleer ook direct de lichtjes zodra je het pakket ontvangen hebt. Je hebt nu immers nog tijd om een lichtje te vervangen. Zo weet je zeker dat je er op kerstavond mooi verlicht bij zit.

Koop een haspel

Tot slot is het verstandig om direct een haspel te kopen. Hier kun je het lichtsnoer snel en eenvoudig opbergen. Wel zo handig als je volgend jaar de verlichting probleemloos wilt kunnen ophangen (zonder lang bezig te zijn het snoer uit de knoop te halen). Bewaar de haspel in een doos en op een plek waar hij niet kan omvallen.