Voetbalschoenen

De favoriete voetbalschoenen van voetbalfans

PARTNERBIJDRAGE

Of je nu op zoek bent naar de perfecte voetbalschoenen voor je kinderen of voor jezelf, het is altijd belangrijk dat je de juiste keuze maakt, zowel voor je postuur en comfort als voor je prestaties. De juiste schoenen kunnen namelijk het verschil maken tussen pijn aan je voeten, blaren en een acceptabele performance, en geweldige prestaties die opgemerkt kunnen worden door eventueel aanwezige scouts.

Door voetbalschoenen te kopen met een Nike kortingscode kies je bovendien niet alleen voor de favoriete modellen van de beste voetbalspelers ter wereld en comfortabele schoenen die aanvoelen alsof je op sneakers loopt, maar ook voor spectaculaire prijzen. Ontdek hier de geschiedenis van voetbalschoenen en de meest populaire modellen onder profs, amateurspelers en voetballiefhebbers van over de hele wereld.  

De geschiedenis van de voetbalschoen

Het uiterlijk van voetbalschoenen is in de loop der jaren sterk veranderd en gaat nog steeds, net zoals andere modeproducten en gebruiksvoorwerpen, altijd met zijn tijd mee. In de jaren ’50 en ’60 richtten fabrikanten, die zich in deze periode voornamelijk in Zuid-Amerika en Zuid-Europa bevonden, op het lichter en flexibeler maken van de bestaande modellen. De reden hierachter was natuurlijk dat voetbal een dynamisch spel is waarin spelers snel moeten kunnen reageren en wendbaar moeten kunnen zijn in hun bewegingen. Gedurende deze tijd werden de eerste schoenen met verwisselbare noppen op de markt gebracht, en werd het voor het eerst afgeweken van de klassieke zwarte kleur door te kiezen voor spierwitte modellen.

Hoewel voetbalschoenen geen artikelen zijn die je elke dag kunt dragen of zelfs buiten het voetbalveld, kunnen enkele schoenen toch beschouwd worden als trendsetters en hebben zij een echte invloed gehad in de geschiedenis van het voetbal. Enkele modellen die in de jaren ’80 uitgebracht zijn, worden zelfs nu nog beschouwd als designklassiekers en vallen onder de meest verkochte en gebruikte voetbalschoenen ter wereld.

In het verleden werden voetbalschoenen voornamelijk gemaakt van leer, maar hier begint in de laatste jaren verandering in te komen. Veel producten zijn namelijk overgestapt op het gebruik van synthetische vezels als belangrijkste materiaal, die lichter en, misschien nog wel veel belangrijker, duurzamer zijn. Ook zijn er inmiddels verschillende manieren om noppen te maken, en maken deze soms zelfs plaats voor de scherpere blades. Ook wordt er tegenwoordig een onderscheid gemaakt tussen schoenen voor grasvelden met hard of juist zacht gras, en schoenen die juist meer geschikt zijn voor kunstgrasvelden.

Het belang van de juiste voetbalschoen

Voetbalschoenen zijn een fundamenteel onderdeel van een voetbaluitrusting en schoenen van goede kwaliteit zijn een noodzaak voor elke amateur- of professionele voetballer. Voetbalschoenen van hoogwaardige kwaliteit bieden meer comfort en stellen je in staat je behendig en gemakkelijk te bewegen op het veld zodat je als eerste bij de bal zult zijn en je tegenstanders kunt aftroeven. De perfecte schoen biedt daarnaast veiligheid en een goed schokabsorberend vermogen, beide kenmerken die zorgen voor de juiste stabiliteit tijdens al je wedstrijden.

De meest gebruikte voetbalschoenen door professionals

  •       Nike Mercurial Superfly en Nike Mercurial Vapor

De Nike Mercurial voetbalschoenen zijn ontworpen om op elk spelniveau een explosieve snelheid te kunnen bereiken, en het zal dan ook niet als een verrassing komen dat dit de favoriete schoenen zijn van onder andere Kylian Mbappe, Erling Haaland en Cristiano Ronaldo. Alle Mercurial modellen bieden ondersteuning tijdens uitbarstingen en sprints. Het enige verschil tussen de Mercurial Superfly en Mercurial Vapor is het feit dat de Superfly is uitgerust met een enkelsok, de Dynamic Fit Collar.

  •       Nike Phantom

De Nike Phantom is ideaal voor spelers die op zoek zijn naar maximale gevoeligheid en grip tijdens het aanraken van de bal, die dan ook zullen genieten van supergrip, maximale controle en een uiterst precieze reactie bij het contact tussen bal en voet. Deze schoenen zijn perfect voor centrale middenvelders en verdedigers en zijn dan ook de favoriet van spelers als Matthijs de Ligt, Kevin De Bruyne en Mason Mount.

  •       Nike Tiempo

De Nike Tiempo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een legendarische klassieker. Deze schoen zorgt voor maximaal comfort en wordt meestal gebruikt door verdedigers en keepers. Hoewel de Tiempo niet gemaakt is voor snelheid of een superprecieze touch, is het eerder een zeer evenwichtige en enorm comfortabele schoen. Onder andere Virgil van Dijk en Jérôme Boateng zweren bij de Nike Tiempo.