Daniël kampioen floretschermen

Aalsmeer – Op 11 en 12 juni vonden in de Topsporthal in Almere de Nederlandse Kampioenschappen schermen plaats. Er werd gestreden op de wapens degen, sabel en floret.

De 15-jarige Daniël Giacon deed mee op het wapen floret. Hij had zich door zijn positie op de Nederlandse ranglijst direct geplaatst voor de finaledag op zondag. Op deze dag werd met een herkansingssysteem geschermd. De Aalsmeerder stond goed te schermen en had geen herkansingen nodig. Op dit senioren titeltoernooi behaalde hij door louter winstpartijen de halve finale.

In de halve finale schermde Daniël tegen SCA-trainer en meervoudig Nederlands kampioen Matthijs Rohlfs een solide partij. De jonge schermer bleef rustig en geconcentreerd schermen en wist de partij met 15-12 naar zijn hand te zetten.

In de finale stond hij tegenover de eveneens jonge Job de Ruiter (18). Beide jongens behoren tot de Nederlandse jeugdselectie en hebben afgelopen jaar internationaal mooie resultaten laten zien. Daniël bouwde al snel een voorsprong op. Even begon zijn tegenstander een inhaalrace, maar Daniël hield het hoofd koel en won uiteindelijk met 15-10. Hij is hiermee de jongste Nederlands kampioen ooit op het wapen floret.

Dit is zijn vierde nationale titel in 2016, een ongekende prestatie. Eerder werd hij Nederlands jeugdkampioen Cadetten (U17) en Junioren (U20) en Nederlands kampioen met het SCA-equipe. Ook internationaal boekte hij mooie resultaten met een vijfde plaats op de Europese Jeugdkampioenschappen als hoogtepunt.

De ultieme droom van Daniël is meedoen aan de Olympische Spelen. Om zich te kunnen blijven ontwikkelen en om dit doel te bereiken zoekt Daniël sponsors. Ga naar www.danielgiacon.nl voor meer informatie.

Foto: Ron Baltus