Dagje dierentuin met ‘Dag van je Leven’

Aalsmeer – Maandag 19 oktober bezocht Stichting Dag van je Leven met zo’n honderd kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, die de vakantieopvang en dagcentra van Ons Tweede Thuis bezoeken, Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Met drie oude bussen van Stichting Veteraan Autobussen vertrok het gezelschap vanuit Amstelveen en Hoofddorp voor een gezellig dagje dierentuin. Het bestuur van Stichting Dag van je Leven had een oproep geplaatst in de verschillende media en op hun website en Facebook voor kaarten voor de dierentuin. De Postcodeloterij had gratis kaarten verstuurd aan een aantal winnaars en Dag van je Leven vroeg of zij die kaarten mochten hebben. En daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Dankbaar

De dag ervoor werden honderd rugzakjes gevuld met een lunchpakketje en wat drinken, waardoor iedereen goed verzorgd het park in kon gaan. De 1,5 uur durende busrit werd al een feestje, want het was gezellig in de bussen. Maar het feest kon pas echt beginnen in het dierenpark zelf. Stichting Dag van je Leven is de Postcodeloterij en Ouwehands Dierenpark dankbaar voor de service. Het eerste contact met het dierenpark verliep in eerste instantie wat stroef, omdat ze aangaven dat de gratis kaarten hiervoor niet bestemd waren, wat in strijd was overigens met wat er op de kaarten zelf staat. Maar dit werd weer goed gemaakt door de medewerking van het personeel van het park. De bussen mochten gratis geparkeerd worden en er was voldoende hulp.

Oproep

Regelmatig laat Stichting Dag van je Leven wensen in vervulling gaan van cliënten van Ons Tweede Thuis en er wordt één keer per jaar een groot feest georganiseerd en een botendag voor alle voorzieningen in de omgeving. Om nog meer mensen een leuke dag te bezorgen, wil het bestuur weer een oproep doen. Heeft u gratis kaarten gewonnen voor de bioscoop, theater, dierentuin of iets dergelijks. Gooi ze niet weg, maar neem contact op met Stichting Dag van je Leven (www.dagvanjeleven.org). Zij kan er weer mensen met een verstandelijke beperking blij mee maken. Afgeven bij het secretariaat (Total Copy Service in de Dorpsstraat) kan ook.