Brandweer: Blijf alert!

Aalsmeer – Het warme, zomerse weer is heerlijk, maar vergt wel aanpassing en alertheid, aldus de brandweer, die waarschuwt voor berm- en natuurbranden. Door het warme weer is de grond droog en kan het vuur verraderlijk snel om zich heen slaan. Bel dus direct de brandweer bij het ontdekken van een natuurbrand.

Containerbrandje

Of een ander soort brand, zoals woensdagavond 20 juli. De brandweer werd rond half twaalf in de avond gealarmeerd voor een brandje in een container bij een supermarkt aan de Beethovenlaan. Het vuur hadden de brandweerlieden snel onder controle. De container is licht beschadigd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, wordt onderzocht.

Neem drinken mee

Een persoonlijke ‘hitte-tip’ ook van de brandweer: Let ook goed op je zelf. Zorg ervoor dat je voldoende blijft drinken. Neem bijvoorbeeld voldoende water mee als je met de auto gaat reizen. In een file kan de temperatuur in de auto snel oplopen. Een flesje drinken mee op de fiets of tijdens een wandeling is met deze warmte overigens ook geen overbodige luxe.