Brand in schuur Hugo de Vriesstraat

Aalsmeer – Gisteren, woensdag 20 januari, is in de middag brand uitgebroken in een schuur in de Hugo de Vriesstraat. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse. De politie heeft de omgeving afgezet, zodat de brandweer vrij baan had om het vuur te blussen. De brand had de brandweer snel onder controle. Helaas hebben de brandweerlieden niet kunnen voorkomen dat de schuur behoorlijke rook-, roet- en waterschade heeft opgelopen. De schuur moet als verloren beschouwd worden. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek gedaan. Vermoed wordt dat een wasmachine of droger oververhit is geraakt. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Nog twee keer alarm 

Het was een drukke dag overigens voor de brandweer. In de avond werden de vrijwilligers opgetrommeld om naar de bloemenveiling te gaan om te assisteren bij een brand.  De brandweer stond op het punt om te vertrekken toen de melding werd ingetrokken. Uitlaatgassen van een vrachtwagen hadden ervoor gezorgd dat een rookmelder alarm had geslagen.

Een half uur later, omstreeks half negen, werd opnieuw de hulp van de brandweer gevraagd. Er zou een elektrakast aan de Oosteinderweg in de brand staan. De blusslangen hoefden echter niet uitgerold te worden. Het bleek te gaan om stoomvorming van een cv-ketel. Hiervoor is hulp van de brandweer niet nodig. De wagens zijn weer terug naar de kazerne gegaan.

Foto: Yvonne van Doorn