Bosmobielen staan weer klaar!

Aalsmeer – Lente in  het Amsterdamse Bos. Dus de Bosmobielen zijn uit de winterstalling gehaald, waar ze volledig zijn vernieuwd. Ze staan nu weer klaar om ouderen die minder goed ter been zijn toch te laten genieten van alle kleuren groen in het bos. Een rit met de vijfpersoons elektrische voertuigjes kost 10 euro per persoon. Maar daar zit dan behalve de middagvullende ontdekkingstour door het bos ook een kopje koffie en appelgebak bij in Pannenkoekenboerderij Meerzicht. De ritten vinden nu voor het zevende jaar plaats van mei tot en met september. Maandag, donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor senioren en hulpbehoevenden uit zorginstellingen in de gemeenten rondom het Amsterdamse Bos, zoals Aalsmeer. Deze ritten kunnen door zorginstellingen zelf direct via de website www.bosmobiel.nl worden geboekt.

Individuele Aalsmeerse ouderen die minder goed ter been zijn, kunnen voor een rit op dinsdag en woensdag boeken. Dat kan via het Amsterdams Bos: www.amsterdamsebos.nl/deboswinkel. Ze kunnen ook op werkdagen (behalve maandag) bellen naar de Boswinkel: 020-5456100. Mailen kan ook, naar: deboswinkel@amsterdam.nl. Nadat een boeking is gemaakt kan op de dag van de rit bij de kassa van De Boswinkel het plaatsbewijs tegen betaling van 10 euro worden opgehaald. Deze individuele ritten van dinsdag en woensdag worden bemand door een team van twaalf vrijwilligers van de Stichting Bosmobiel (Free Riders). Vertrek is vanaf de Boswinkel aan de Bosbaanweg 5, tussen Bosbaan en Amstelveen. Start is om 13.30 uur en de middag en de rit duurt tot ongeveer 16.00 uur. Omdat er twee Bosmobielen beschikbaar zijn, kunnen groepjes tot tien personen er gebruik van maken. Zo’n ‘elektrische boswandeling’ wordt zowel door senioren als chauffeurs als gezellig ervaren. Wie het leuk lijkt dit team als chauffeur te versterken, kan zich opgeven bij de Stichting Bosmobiel, via het contactformulier op www.bosmobiel.nl. Deze stichting is een initiatief van Rotary Aalsmeer-Uithoorn die er in 2009 voor heeft gezorgd dat de twee voertuigen konden worden aangeschaft.

De exploitatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam/Amsterdamse Bos en sponsors. In de afgelopen jaren hebben bij elkaar zo’n 3.800 senioren een rit gemaakt met een Bosmobiel. Daarvan 2.400 via zorginstellingen en 1.400 individuele minder goed ter been zijnde ouderen.