Bootje bouwen en meer op Surfeiland

Aalsmeer – Vandaag, donderdag 30 juni, is het scholendag tijdens de Westeinder Water Week (WWW). Alle leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart krijgen een divers aanbod aan activiteiten aangeboden op het Surfeiland. ‘Hoofdact’ is het bootje bouwen onder leiding van medewerkers van Koninklijke De Vries scheepsbouw. De jongens en meisjes gaan een vlet in elkaar zetten. Heel geconcentreerd worden het lijmpistool en de schroevendraaier ter hand genomen. Heel leuk om te zien. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de bootjes ook echt kunnen waren. Dit gaat aan het einde van de middag uitgeprobeerd worden.

Dat het (af en toe) regent deert de jongens en meisjes niet. Daar is deze dag te leuk voor, want naast bootje bouwen krijgen ze ook zeilles, mogen ze suppen en staan wedstrijden beachvolleybal en handbal op het programma. Ook krijgen de leerlingen een rondleiding door Fort Kudelstaart en het Cultuurpunt presenteert hier een programma. De ontvangst op het eiland voor alle leerlingen was spectaculair: Een demonstratie flyboarden! Geweldig, wat een evenwichtskunstenaar. De scholendag eindigt met de prijsuitreiking door wethouder Jop Kluis rond half vier vanmiddag.

Welke school heeft de best, drijvende boot gebouwd? De Zuidooster dus. Gefeliciteerd! Deze beste ‘scheepsbouwers’ krijgen een rondleiding bij Feadship Koninklijke De Vries scheepsbouw. De meiden en jongens hebben onder applaus van de andere ongeveer 450 leerlingen hun prijs in ontvangst genomen.