Boek van de Week: Jij bent het kwaad

Boek van de Week
Getipt door Boekhuis Aalsmeer

Jij bent het kwaad – Roberto Costantini

Aalsmeer – Hou je van spannende boeken met diepgang, dan is dit een echte aanrader. ‘Jij bent het kwaad’ is het eerste deel van een trilogie met commissaris Michele Balistreri in de hoofdrol. Het boek verscheen al in 2013, maar verdient een nog veel groter lezerspubliek dan het tot nu toe heeft gehad. Vond je de Millenniumserie van Stieg Larsson goed? Dan kun je dit ook gerust proberen.

Commissaris Michele Balisteri is voornamelijk geïnteresseerd in vrouwen, voetbal en potjes poker met zijn vrienden. Vermoedelijk kost dat in de zomer van 1982 de jonge Elisa het leven: in plaats van onmiddellijk haar mysterieuze verdwijning vlak voor de WK-finale te onderzoeken, stelt Balistreri het politieonderzoek uit zodat hij naar de wedstrijd kan kijken.

Jaren later verdwijnt er in Rome weer een jonge vrouw. De daders worden van hogerhand op een presenteerblaadje aangereikt. Maar Balistreri, die zijn fout van vroeger nooit te boven is gekomen, wil niet dat er door zijn onachtzaamheid fatale fouten worden gemaakt. Dan blijkt er een verband te zijn met de moord uit het verleden en komt Balistreri terecht in een wereld vol intriges en belangen.

Een steengoed en knap geconstrueerd verhaal!

448 pagina’s, prijs 15 euro, Uitgeverij Wereldbibliotheek en te koop in Boekhuis Aalsmeer in de Zijdstraat.