Boek van de week: Het slechte pad

Boek van de Week
Getipt door Boekhuis Aalsmeer
Het slechte pad – Robert Galbraith

Aalsmeer – Door de fans is er lang naar uitgekeken: het derde deel in de detectiveserie van Robert Galbraith! Het betreft hier niet zomaar een schrijver… Galbraith is het pseudoniem van niemand minder dan J.K. Rowling, de wereldberoemde auteur van Harry Potter.

Om verlost te zijn van het torenhoge verwachtingspatroon bracht zij in 2013 een boek uit onder mannelijk pseudoniem: The Cuckoo’s Calling, in het Nederlands vertaald als Koekoeksjong. De Engelse pers sprak lovend over het boek en noemde het een uitstekend ‘debuut’. Een echte bestseller was het aanvankelijk niet, totdat – na een lek – bekend werd dat Rowling de auteur was.

Met deze serie bewijst zij haar veelzijdigheid. De boeken met in de hoofdrollen detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott zijn speurdersboeken in de beste Engelse traditie, maar dan als moderne variant. Heel anders dan de magische wereld van Harry Potter, wél betoverend goed.

Heb je de eerste twee delen nog niet gelezen, begin dan met Koekoeksjong. En koop deel 2 en 3 er maar vast bij. Je krijgt er geen spijt van.

576 pagina’s,  15 euro.  Uitgeverij Boekerij