Boek van de Week: De Baltimores

Boek van de Week
Getipt door Boekhuis Aalsmeer

Het boek van de Baltimores – Joël Dicker

Aalsmeer – Van de jonge Franse schrijver Joël Dicker (Genève, 1985) verscheen in 2013 ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’, een spannende roman die wereldwijd succes oogstte. Zijn nieuwe boek, ‘Het boek van de Baltimores’, is opnieuw een pakkende en knap geschreven pageturner.

Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering.

Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Echt leesvoer, het boek telt 448 pagina’s en kost 19,90 euro. Uitgeverij De Bezige Bij.