Boek van de Week: Bruggenbouwers

Boek van de Week
Getipt door Boekhuis Aalsmeer

Bruggenbouwers – Jan Guillou

Aalsmeer – Jan Guillou is één van de populairste schrijvers van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. In Nederland geniet Guillou nog niet de status van bestsellerauteur. Zijn reeks ‘De grote eeuw’, waarin hij de geschiedenis van de twintigste eeuw vertelt aan de hand van het leven van drie broers, is het waard om daar verandering in te brengen.

Het eerste deel van de reeks is ‘Bruggenbouwers’ en introduceert de Noorse broers Lauritz, Oscar en Sverre. Als hun vader en oom worden meegenomen door de zee, moeten zij hun toevlucht zoeken in de stad. Ze hadden anoniem kunnen blijven en in de geschiedenis kunnen verdwijnen. Maar het lot beschikt anders. Bij toeval trekken de drie de aandacht van een weldoener en krijgen ze de kans om in Duitsland te worden opgeleid tot ingenieur. In 1901 studeren ze af, met een glanzende carrière in hun geboorteland in het verschiet. En toch heeft het leven voor hen heel wat anders in petto.

‘Bruggenbouwers’ volgt de drie broers op hun dwaaltocht, van besneeuwde Noorse vlaktes via Duitse aristocratische salons tot de savannes van Oost-Afrika. Een epische roman, groots en meeslepend! De eerste vier delen van ‘De grote eeuw’ zijn prachtig gebonden boeken en kosten tot eind mei slechts een tientje per stuk.
Het boek telt 520 pagina’s en kost slechts 10 euro.

Uitgeverij Prometheus