Bloemen en kaarsjes voor Frans Engel

Aalsmeer – Om half negen in de ochtend van zondag 22 november is Frans Engel overleden. De markante Aalsmeerder was al enige tijd ziek. Hij had blaaskanker, was zoals hij zelf zei, van binnen helemaal ‘verkankert’. Hij had er voor gekozen om niet behandeld te worden in het ziekenhuis. Hij ervaarde het lot dat hij niet lang meer te leven had. Frans was heel gelovig, had in zijn huisje in de Begoniastraat een kamer vol met beelden van Jezus en Maria, en gaf aan uit te zien naar een plekje in de hemel. Tot voor kort fietste Frans nog bijna dagelijks naar het Centrum. De laatste maanden ging hij sterk achteruit. Hij was fors mager geworden en van zijn vrolijke en opgeruimde karakter was begrijpelijk niet veel meer over. Hij had zorgen en pijn. De laatste levensdagen heeft hij thuis doorgebracht met zijn hondje.

Wijkagent Erik van den Brun had regelmatig gesprekken met Frans en is ook enkele malen bij hem op bezoek geweest. Erik zag dat Frans helemaal opleefde bij het krijgen van kaarten en deed een oproep. Hij kreeg honderden kaarten binnen en was hier bijzonder blij mee.

Triest dat Frans juist deze gezellige periode rond Sinterklaas niet meer heeft mee kunnen maken. Hij was gek op Sinterklaas en zwarte Piet en mocht met het gezelschap vaak mee verkleed als Piet.

Herdenk Frans als een vrolijke man die altijd honderuit (met luide stem) praatte en in alles het positieve naar boven wist te halen. Rust zacht Frans. Een mooie boodschap voor zijn familie: “De hemel heeft er een prachtig mooie engel bij.” Frans Engel is slechts 55 jaar geworden. Bij ‘zijn’ gedenksteen op het Molenplein hebben vrienden en familieleden zondag bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken.

Afscheid, dienst en begrafenis

De uitvaart van Frans is aanstaande vrijdag 27 november. Van 9.30 tot 10.00 uur is er gelegenheid om afscheid van hem te nemen in de Karmelkerk aan de Stommeerweg. Aansluitend vindt hier een kerkdienst plaats. Na de dienst is de begrafenis op de begraafplaats aan de Ophelialaan.