Basketbal U14: Helaas verloren

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 19 maart speelden de jongens U14 van Basketbalvereniging Aalsmeer met een compleet team uit tegen het gemengde team van The Lions U14 in Zandvoort. De tegenstander oogde fysiek sterker, maar na tien minuten spelen was de stand 16-12. De partijen hielden elkaar goed in evenwicht. The Lions beschikt letterlijk over een speler van formaat die een uitstekend vermogen tot scoren had, de rest kon niet in zijn schaduw staan. De mannen van Aalsmeer functioneerde echter als team beter.

In de tweede periode werd geprofiteerd van de omstandigheid dat de sterkste speler van de tegenstander zich verstapte en daardoor tijdelijk uitgeschakeld was. In de resterende minuten slonk het verschil tot slechts 4 punten: 26-22.

De derde periode stond in het teken van vechtlust van beide partijen. Om iedere punt werd werkelijk keihard gevochten, zonder dat het spel onsportief werd. Persoonlijke fouten werden er door beide partijen niet gemaakt. Stand 40-38.

Door dit geringe verschil was de spanning aan het begin van de laatste periode om te snijden. Het spel werd er wat rommelig en onrustig door, waardoor er in de afwerking onnodige fouten werden gemaakt. Gedurende de hele wedstrijd had het tempo extreem hoog gelegen, waardoor het fysiek z’n tol ging eisen. Gelet op de omstandigheid dat het team uit Zandvoort veel meer wisselspelers hadden, trok Aalsmeer te lange leste aan het kortste eind. Eindstand 60-50. Een stand waar de mannen zich in het geheel niet voor hoeven te schamen. Als de zenuwen beter onder controle waren geweest en de verdediging iets meer op orde was geweest, had er beslist meer in gezeten.

Eric-J. Kemp