Bandjesavond gaat toch door!

Aalsmeer – Bandjesavond gaat door! Nog steeds op de laatste zaterdag van juni maar wel een beetje anders. Na veel wikken, wegen en vooral rekenen zijn de vier vertegenwoordigers van de organiserende horecabedrijven het er over eens. Door de steeds strenger wordende veiligheidseisen die er aan evenementen worden gesteld is het niet meer mogelijk om Bandjesavond op de oude vertrouwde manier te organiseren. Tijdens het laatste overleg met de gemeente bleek dat de organisatie volgens de nieuwe regels een andere locatie moet zoeken voor drie van de vier podia en dat de organisatie zelf verantwoordelijk is voor het maken van een eigen vervoers- en verkeersplan met omleidingen, een situatietekening van alle locaties op schaal, een veiligheidsplan, eigen beveiliging en gecertificeerde verkeersregelaars bij iedere afsluiting. Deze papierwinkel en de steeds maar stijgende kosten heeft de organisatie doen besluiten het over een andere boeg te gooien.

Bandjesavond is een te leuk en gezellig evenement om op te geven, dus zijn de vier organiserende bedrijven op zoek gegaan naar alternatieven. Alles naar binnen verhuizen is geen wenselijk alternatief en voor een gezamenlijke locatie is het Praamplein te groot, waaierig en ongezellig. Er is maar één plek in het centrum dat een stuk intiemer is, redelijk beschut en waar je niet legio verkeersmaatregelen hoeft te nemen en dat is het Raadhuisplein. De organisatie ziet op deze locatie een mooie toekomst voor Bandjesavond en ook de gemeente is akkoord met dit alternatief. De nieuwe vergunningaanvraag wordt deze week ingediend en de organisatie hoopt op een soepele afwikkeling.

Het zal voor iedereen even wennen zijn, maar dit is de enige optie die de organisatie ziet in het voortzetten van deze mooie traditie die Bandjesavond heet. Een gezellig, gratis toegankelijk feest voor iedereen met een mooi groot podium met verschillende bands en DJ’s. Vier gezellige barren op een mooi aangekleed Raadhuisplein. De organisatie heeft er zin in! Dus noteer zaterdag 25 juni alvast in je agenda en begin maar te duimen voor mooi weer! De organisatie van Bandjesavond bestaat uit Jan van Schuppen, café Bar Joppe, Jerry van Nood, café de Praam, Nicolette Arkesteijn, restaurant Het Wapen van Aalsmeer/Hotel Aalsmeer en Danny van Duinen, restaurant de Jonge Heertjes.

Foto: Van links naar rechts:  Jan van Schuppen, Jerry van Nood, Nicolette Arkesteijn en Danny van Duinen op de nieuwe locatie van de Bandjesavond, het Raadhuisplein.