Ballenbak in voor de Pramenrace

Aalsmeer – Gezellig druk was het afgelopen maandag 5 september in de feesttent. De sportavond voor de Pramenrace stond op het programma. De sfeer was prima en de bereidheid om goed te presteren hoog. Het ging hier namelijk om een laag startnummer voor de Pramenrace, wie mag als eerste starten in de categorieën snellen, bokken, dames en recreanten? Het bestuur van SPIE had weer een bijzonder spel bedacht. Er werd feest gevierd in de ballenbak.

Uit vier personen moest elk team bestaan. Een van hen moest op een soort slee met wiel gaan liggen, twee anderen moesten elk een been vasthouden en hiermee sturen naar de ballen. Zes stuks moesten er verzameld worden, die vervolgens op een blad met gaten neergelegd moesten worden. Als de vierde persoon het gevulde blad met de ballen in de lucht hield, werd de tijd stopgezet. Het zag er hilarisch uit en wat een fanatisme. Begrijpelijk dat de ‘ligger’ een helm moest dragen. Per keer werd met vier teams verzameld in de ballenbak en af en toe kwamen benen en armen gevaarlijk dicht in de buurt van de hoofden. De EHBO was aanwezig, maar heeft gelukkig geen hulp hoeven verlenen. Alle deelnemers verlieten ongeschonden de ballenbak.

Er werd overigens vooraf druk overlegd om een snelle strategie te bepalen, toch een serieuze aangelegenheid voor een heel groot deel van de deelnemers. Natuurlijk waren er ook teams die met name voor de gezelligheid kwamen. Leuk om te zien dat nagenoeg alle teams in dezelfde kleur shirt, al of niet met teamnaam, verschenen. Voor het betreden van de tent vonden hiervoor nog wat ‘verkleedpartijtjes’ plaats. Geweldig! Alvast in de sfeer komen voor de ‘tocht der tochten’ aanstaande zaterdag 10 september kon deze maandagavond zeker. Wat een gezelligheid en gekkigheid!

Foto: www.kicksfotos.nl