Bakkersland komt op Green Park Aalsmeer

Aalsmeer – Montea heeft op Green Park Aalsmeer een perceel gekocht met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Hier is Montea deze week gestart met de ontwikkeling van een gebouw van 40.000 vierkante meter waarvan 30.000 vierkante meter al is verhuurd aan Bakkersland. Bakkersland tekende voor het pand een huurovereenkomst met een vaste looptijd van 20 jaar en zal het gebouw inrichten tot één van de grootste bakkerijen van Europa. Green Park Aalsmeer is ideaal gelegen langs de nieuwe N201 met eigen afrit, op slechts 5 minuten van Schiphol en op 15 minuten van Amsterdam. Voor de resterende 10.000 vierkante meter opslaghal met kantoren is Montea al in contact met diverse kandidaat-huurders. De oplevering van het nieuwe gebouw is gepland voor oktober 2016.

“Wij zijn heel trots dat het mooie bedrijf Bakkersland voor Aalsmeer heeft gekozen om zich te vestigen. De keuze is mede door de goede bereikbaarheid op Green Park Aalsmeer gevallen. Via de N201 zijn Amsterdam en een viertal snelwegen vlakbij. Ook goed dat het gerenommeerde vastgoedfonds Montea zo’n investering wil doen in Aalsmeer. Dat is goed voor het vertrouwen en heel goed voor onze economie”, aldus wethouder Economische Zaken Ad Verburg

 

Duizenden broden per dag

Bakkersland levert brood, gebak en specialiteiten aan diverse supermarktketens in Nederland. Deze nieuwste Bakkersland productielocatie wordt één van de meest moderne, efficiënte en duurzame bakkerijen van Europa. De komst van de nieuwe bakkerij betekent veel voor de werkgelegenheid in de regio rondom Aalsmeer. Montea is een beursgenoteerd vastgoedfonds, gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van logistieke vastgoedoplossingen voor haar klanten in Nederland, België en Frankrijk. Ook op Green Park Aalsmeer ontwikkelt Montea dit project via een partnership met de huurder binnen de contouren van een polyvalent logistiek gebouw.