Op avontuur tijdens Kom in de Kas

Aalsmeer – Op donderdag 31 maart heeft avonturier Bamboo Bill bij Bunnik Vriesea’s in Kudelstaart het officiële startsein gegeven voor Kom in de Kas 2016. Samen met 135 basisschoolleerlingen ging hij op avontuur in de Nederlandse jungle om vervolgens de landelijke kick-off te verrichten. In het kader van het thema ‘Tuinbouw is boeiend’ speelden de leerlingen onder leiding van Bamboo Bill van Ouwehands Dierenpark het ‘Kom-in-de-Kas-Avonturenspel’ geheel in jungle-stijl. Als laatste uitdaging moesten de kinderen een stormbaan bedwingen en een puzzel van wel 450 centimeter breed en 100 centimeter hoog voltooien. Met de bevestiging van het allerlaatste puzzel-stukje verklaarde Bamboo Bill Kom in de Kas voor geopend.

Rondleiding door de kas

Voorafgaand aan het ‘Kom in de Kas Avonturenspel’ kregen de leerlingen een rondleiding op het bedrijf van Bunnik Vriesea’s. Dit familiebedrijf heeft twee vestigingen in regio Aalsmeer. De locatie aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart is de productielocatie, waar plantjes vanuit weefselkweek of zaad opgroeien, opgepot worden en zich verder ontwikkelen tot verkoopklare bloeiende planten. De leerlingen konden zien en ervaren wat er allemaal bij komt kijken om zo’n kleurige Bromelia te telen en welke inspanningen het bedrijf doet om dit zo goed mogelijk voor mens en milieu te doen.

Tijdens het 39ste Kom in de Kas weekend deze zaterdag 2 en zondag 3 april is Bunnik Vriesea’s (vriesea’s en bromelia’s) net als Ubink (cactussen), Zuurbier & Co. (rozen), Pietania (pioenen) en Green Balanz  (phalaenopsissen) aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart geopend. Deze bedrijven zetten beide dagen hun deuren open voor bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur.

Activiteiten

Er worden ook diverse extra activiteiten georganiseerd. Er wordt ijs verkocht, er zijn gratis poffertjes, er worden demonstraties palingroken en gewasbescherming gegeven, voor kinderen komt er een clown, staat een springkussen klaar en jongens en meisjes kunnen deelnemen aan een speurtocht en zelf een plantje oppotten. Muziek is er ook deze dagen, van Opera Familia en shantykoor De Brulboeien. De Kom in de Kas-dagen worden opgeluisterd met enkele antieke auto’s van het merk Citroën.

Bezoekers worden aangeraden te parkeren (gratis) op het terrein van FloraHolland aan de Legmeerdijk. Tussen de veiling en de Mijnsherenweg rijden de gehele dag (gratis) lijnbussen. Kijk voor meer informatie op www.komindekasaalsmeer.nl.

Foto: www.kicksfotos.nl