autoverzekering-aalsmeer

Autoverzekering in Aalsmeer 14 procent goedkoper

PARTNERBIJDRAGE

Inwoners van Aalsmeer betalen gemiddeld 14 procent minder voor een autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Aalsmeer gemiddeld 64,25 euro per maand. Het landelijk gemiddelde was 74,75 euro per maand.

Lage criminaliteitscijfers zorgen voor goedkope autoverzekering in Aalsmeer

“Dat een autoverzekering afsluiten in Aalsmeer relatief goedkoop is, komt doordat de kans op schade door criminaliteit daar kleiner is”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in 2021 in Aalsmeer 10 autodiefstallen plaatsvonden en 45 gevallen van vandalisme aan auto’s. Dat is een stuk minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Omdat de kans op dit soort schades dus kleiner is in Aalsmeer, rekenen autoverzekeraars een lagere premie.”

Ook relatief weinig drukte in Aalsmeer

“Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie ook hoe druk het is in je woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade en hoe hoger je premie”, legt Bulthuis uit. Hiervoor kijken ze naar de stedelijkheidscijfers van het CBS. Met gemiddeld 940 adressen per vierkante kilometer is Aalsmeer relatief rustig, wat ook bijdraagt aan de lagere autoverzekering premies.