AquaVitaal ontvangt ingezameld koffie-geld

AalsmeerMaar liefst 1775 euro is er ingezameld voor de vijftig plussers die op donderdagochtend na hun AquaVitaallessen in de Waterlelie nog een kopje koffie willen drinken. Vandaag overhandigde wethouder Wilma Alink van zorg dit mooie bedrag, dat zij van Gerard Zelen had ontvangen, aan de sportievelingen.

De ESA zet zich als beheerder van de Waterlelie en andere sportaccommodaties graag in tegen eenzaamheid. Onderdeel daarvan zijn de AquaVitaallessen op donderdagochtend. Een moment dat vijftig plussers elkaar ontmoeten, terwijl zij onder professionele begeleiding kunnen werken aan hun fitheid. 

1200 kopjes

Wethouder Zorg Wilma Alink: “Wij ontvingen signalen dat sommige deelnemers aan AquaVitaal niet meer konden blijven om na te praten omdat de koffie niet meer is inbegrepen. Het is toch geweldig dat Gerard Zelen voor die deelnemers nu bijna 1200 kopjes koffie heeft ingezameld! Dat levert een mooie bijdrage in de strijd die we met zijn allen voeren tegen eenzaamheid. Als gemeente kijken we naar mogelijkheden voor een bredere oplossing voor dit probleem. We zijn heel blij dat de ESA hier ook een bijdrage aan levert met mooie activiteiten zoals deze.”

Gereduceerd tarief

Deelnemers kunnen kiezen voor een los bad kaartje, maar nu ook gebruikmaken van de 10 en 25 badenkaarten. Voorheen was de toegangsprijs inclusief koffie. Omdat niet iedereen hier gebruik van maakte en het soms tot verwarring leidde bij andere lessen, is de toegangsprijs voor AquaVitaal per 1 januari verlaagd en de koffie niet meer inbegrepen. Voor de liefhebbers staat dankzij de actie van Gerard Zelen de koffie ook de komende tijd weer klaar.

Foto: Wethouder Wilma Alink en Gerard Zelen overhandigen het koffiepotgeld aan AquaVitaler Leo Verbruggen in het bijzijn van ESA directeur Marten van Maastrigt.