Almere winnaar eredivisie zeilen op Westeinder

Aalsmeer – De eredivisie zeilen op de Westeinderplassen zit er weer op. Drie dagen zijn wedstrijden gezeild door achttien teams. Het weer van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli was wisselvallig. Regen en somber weer, maar zonovergoten op de laatste dag. Wat een prachtige dag voor ook de afsluiting van de Westeinder Water Week.

De eredivisie zeilen op de Poel hebben onder uitdagende omstandigheden plaats gevonden. Alle dagen veel wind. Op vrijdag waaide het windkracht vijf met uitschieters naar zes. De tweede dag opnieuw een stormachtige wind. Na elf gezeilde races in prachtige en spannende condities moest de voortgang stil gelegd worden. Windkracht 8 was gemeten. Het geeft natuurlijk spectaculaire beelden, maar veiligheid voor alles. Na een klein uur pauze zijn de races voortgezet.

Ook zondag waaide een flinke bries. De zeilers waren er (weer) blij mee. Een prachtig gezicht om de boten met hoge snelheden de Westeinder te zien varen. Het was een heerlijke zonnige dag, met ook zeilwedstrijden voor de jeugd en surfwedstrijden, diverse activiteiten op het Surfeiland en heel spectaculair de ribrally. Deze is gewonnen door team Amovola.

Uiteraard is de eredivisie zeilen, en de Westeinder Water Week, feestelijk afgesloten met livemuziek en uitreiken van de bekers aan de drie beste teams. De trofees waren in de vorm van de watertoren, heel bijzonder.

Het hele weekend domineerde het team van Almere en voor deze dames en heren was ook de grootste beker. Op twee is het team van Giesbeek geeindigd en op drie WV DTP (De Twee Provincien) uit Haren. Zeilteam Westeinder heeft niet kunnen profiteren van de races op ‘eigen’ water. Het team heeft zich niet omhoog weten te zeilen en bezet nu plaats vijftien.

De eredivisie zeilen heeft nu twee maanden vakantie. In september wordt deze nieuwe competitie weer opgepakt. In het weekend van 9 tot en met 12 september gaan alle zeilteams de strijd aan in Veere (Zeeland) en de afsluiting is van 30 september tot en met 2 oktober in Almere.

Foto: De drie beste teams: www.kicksfotos.nl