Aanleg ‘Stoer Groen’ op rotonde Zwarteweg gestart

Aalsmeer – Woensdag 16 februari heeft wethouder Robert van Rijn samen met de indiener van het gewonnen ontwerp, Elize Eveleens, één van de bomen op de rotonde Burgemeester Kasteleinweg met de Zwarteweg geplant. Elize had voor het planten van de boom haar vriendinnen Jeanette Philippo, Mai Hiemstra en Ursula Hooijman meegenomen.

Wethouder Robert van Rijn: ”Voor de inrichting van de rotonde hebben we aan iedereen in Aalsmeer gevraagd om met ideeën te komen. In totaal zijn op de participatie website ruim 50 ideeën bij ons binnengekomen en hebben ruim 400 mensen hun stem uitgebracht. Het ontwerp van Elize Eveleens met de titel ‘Stoer Groen’ was hierin de grote winnaar met 188 stemmen. Mooi om vandaag met haar een boom te planten.”

Lei-lindes en beukenhaag

In totaal komen er in de middenberm van de rotonde 23 lei-lindes met onder de lei-lindes een rode beukenhaag. Aan de buitenrand komen er rondom bloeiende vaste planten. In het midden van de cirkel lei-lindes komen drie toverhazelaars die in de winter bloeien. Hierdoor ziet de rotonde er straks het hele jaar door mooi uit.

De historie herhaald zich

De reden dat Elize haar vriendinnen Jeanette, Mai en Ursula had meegenomen was omdat haar oma in 1929, ook met vrienden, een boom heeft geplant in de Hadleystraat. Hier heeft Elize onlangs een foto van gevonden. Deze foto heeft zij nu op 16 februari met haar vriendinnen na kunnen maken, waarmee ze in de voetsporen van haar oma treed. 

Foto: Wethouder Robert van Rijn, Elize Eveleens en de vriendinnen Jeanette, Mai en Ursula.