Drankrijder slaat brandweerman

Aalsmeer – Op de kruising Burgemeester Kasteleinweg en de Zwarteweg heeft donderdagavond 23 juni een aanrijding plaatsgevonden. Ter hoogte van de verkeerslichten zijn twee auto’s op elkaar gebotst. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Wel klaagde de bestuurster van de auto waar achterop was gereden over nekklachten. Zij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De automobilist van de andere auto reageerde warrig en wilde weg rijden. Brandweermannen, die voor de politie een werkbare situatie hadden gecreëerd door de wagen op de weg voor de gebotste auto’s neer te zetten, hebben de bestuurder aangesproken op zijn gedrag en hebben geprobeerd het wegrijden te voorkomen. De automobilist raakte hier zichtbaar geïrriteerd door en was vast besloten om er toch vandoor te gaan. Om het vluchten van deze bestuurder te voorkomen is een brandweerman het voertuig ingedoken en heeft de sleutel uit het contact gehaald.

De automobilist was het hier helemaal niet mee eens en heeft de brandweerman op zijn hoofd geslagen. Agenten hebben ingegrepen en de man aangehouden. Ook hebben zij de man laten blazen. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en wegens mishandeling van de brandweerman. De brandweerman heeft aangifte van mishandeling gedaan. Justitie zal de straf van de automobilist bepalen. Deze zal zwaarder zijn, want zo schrijft de politie (terecht): “Van hulpverleners blijf je af!”

Foto: Marco Carels