Aalsmeerse floret-schermer nummer één van Europa

Aalsmeer – De 14-jarige Daniël Giacon heeft de eerste plaats op de Europese ranglijst floretschermen voor jongens tot 17 jaar veroverd. Het is de eerste keer dat er een Nederlandse jeugdschermer deze Europese ranglijst aanvoert.

In februari dit jaar werd Daniël al zevende op de Europese Jeugdkampioenschappen. Dit seizoen heeft hij opnieuw goede resultaten behaald op toernooien uit het Europese Cadetten Circuit (ECC) in Manchester en Moedling. Daardoor heeft hij de koppositie op de Europese ranglijst floretschermen tot 17 jaar bereikt. Er volgen nog meer ECC-toernooien en Daniël gaat er hard voor werken om deze eerste plaats te behouden. Zijn uiteindelijke doel is om Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

De schermsport op internationaal niveau beoefenen is een kostbare aangelegenheid. Daniël moet alle kosten voor toernooien en uitrusting zelf betalen. Daarom roept hij Aalsmeerse ondernemers op om hem te sponsoren op zijn weg naar de top. Uiteraard zal hij daar een tegenprestatie tegenover stellen. Interesse? Neem contact op met dgiacon@hotmail.com.

De 14-jarige Daniël Giacon. Foto: Dóra Barens.