Aalsmeerderbrug voor helft dicht

Aalsmeer – Dit weekend en komende week kan ‘gewoon’ gebruik gemaakt worden van de Burgemeester Kasteleinweg richting Hoofddorp, de aansluitingen op de snelwegen en terug naar ‘eigen’ dorp. Maar vanaf volgende week vrijdag 26 februari moet er omgereden worden. De provincie Noord-Holland gaat namelijk vanaf deze dag tot en met dinsdag 8 maart aan de Aalsmeerderbrug in de provinciale weg N196 op de grens van de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer werken. Dit heeft gevolgen voor het wegverkeer en de scheepvaart. Verkeer wordt in beide richtingen over één van de twee brugdelen geleid. Hierdoor zijn minder rijstroken beschikbaar en kan vertraging optreden. Doorgaand verkeer wordt dan ook geadviseerd om te rijden via de N201 en N231en vice versa.

Aansluiting dijk dicht

Om de doorstroming te bevorderen, is de aansluiting van de Aalsmeerderdijk op de Kruisweg en Burgemeester Kasteleinweg (N196) afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Pudongweg en vice versa. Ter plaatse staan verkeerslichten, zodat (brom)fietsverkeer en voetgangers van en naar de Aalsmeerderdijk kunnen oversteken.

Stremming scheepvaartverkeer

Van maandag 29 februari tot en met maandag 7 maart geldt een stremming voor het scheepvaartverkeer op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Er wordt een omleiding ingesteld met behulp van borden langs de vaarwegen.

Mechanisme

Er wordt gewerkt aan het kwadrant van de brug, een onderdeel van het mechanisme waarmee de brug open en dicht kan. Daardoor is de brug tijdens de werkzaamheden niet bedienbaar en kan over één van de twee brugdelen geen verkeer rijden.

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website www.noord-holland.nl of via twitter.