Aalsmeer Flower Festival: 100% geslaagd!

Aalsmeer – De organisatie van het Aalsmeer Flower Festival kan terug kijken op een heel succesvol weekend. Was het weer zaterdag wisselvallig met af en toe een bui, zondag was zonovergoten en is volop genoten van dit geweldige evenement. Door inwoners uiteraard, maar evenzo belangrijk, door toeristen uit binnen- en buitenland. Het is beide dagen gezellig druk geweest op alle zes de locaties. Geweldig om te horen dat de Westeinder rondvaart liefst 594 passagiers heeft overgezet dit weekend, top om een volle ‘hop on, hop off’ bus tegen te komen en licht verbaasd kunnen zijn bij het horen van allerlei talen door elkaar. Met deze derde editie van het Flower Festival heeft Aalsmeer zich zeker op de toeristische kaart gezet.

Voor het kleurrijke weekend met bloemen en planten in de hoofdrol is vrijdagmiddag 17 juni de aftrap gegeven in de burgerzaal van het gemeentehuis door voorzitter Mariska Foppen. Hierna was het woord aan Ina Tillema, concernmanager Royal FloraHolland, en Jos Vranken, algemeen directeur NBTC. Zij gaven hun visie op de kansen die de promotie van Nederland Bloemenland biedt aan het sierteeltcluster in de regio. Rond kwart voor vijf werd het gemeentehuis verruild voor een bezoek aan de Historische Tuin waar Jaap Bond, Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, de officiële opening verrichtte. De dagen voor het festival weekend is door een grote groep vrijwilligers keihard gewerkt om bezoekers fleurige en gevarieerde presentaties te bieden. Een groot compliment hiervoor is op z’n plaats! De ontvangst met links en rechts grote vazen met bloemen van de hand van Bob van den Heuvel bij Fort Kudelstaart was koninklijk, de vele soorten rozen in de Historische Tuin overweldigend, wat schitterde molen De Leeuw met de kleurige doeken aan de wieken in het Centrum en hoe vaak zou de bloemenbank bij Belle Epoque op de foto gezet zijn? Het Flower Festival bood een goede combinatie van bloemen, kunst (schilderijen en beelden), livemuziek, activiteiten voor kinderen en informatieve stands over tuinonderhoud, eetbare bloemen en planten, ‘groene’ opleidingen en meer.

Aan de oproep van de organisatie om op de fiets gekomen, is goed gehoor gegeven. Vooral op zondag hebben vele bezoekers het Flower Festival per fiets bezocht. De speciaal voor het evenement gemaakte fietsroute bleek in trek. Lange slierten over onder andere de Oosteinderweg en een fietsenstalling inrichten bij het fort was geen overbodige luxe geweest… Aalsmeer Flower Festival: Honderd procent geslaagd!

Foto: Bloemenregen voor het Katelijne van Otterloo kwartet bij Fort Kudelstaart zondag. Foto: www.kicksfotos.nl.