Aalsmeer doet weer mee aan NK Tegelwippen

Aalsmeer – Ook dit jaar doet Aalsmeer weer mee aan het NK Tegelwippen. Hoeveel tegels wippen inwoners uit hun tuin en vervangen deze door groen? Zij helpen zo met het vergroenen en klimaatadaptiever maken van Aalsmeer. Het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober. In deze periode zijn er twee momenten waarop inwoners gratis gebruik kunnen maken van de Tegelservice. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgt Nederland steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat de leefomgeving sterk is versteend. 

Daarom is het essentieel om de leefomgeving aan het veranderende klimaat aan te passen, oftewel: tegels eruit groen erin! Gedurende het NK Tegelwippen worden er in ruim 160 gemeenten zoveel mogelijk tuinen groen(er) gemaakt om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Gratis tegelservice

Op www.aalsmeer.nl/tegelwippen staat alle informatie over het NK Tegelwippen. Hier kunnen inwoners van de gemeente Aalsmeer zich aanmelden voor de gratis tegelservice. Met deze tegelservice biedt de gemeente haar inwoners de mogelijkheid om de gewipte tegels gratis op te halen op de daarvoor aangewezen ophaaldagen. Dat zijn maandag 15 mei en maandag 18 september. Als er veel aanmeldingen zijn, kan er een extra ophaaldag worden ingepland. 

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. De tegels kunnen op de dichtstbijzijnde straathoek worden neergelegd, vanaf 16.00 uur op de zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag, tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag. Voorwaarde is wel dat de tegels uit de tuin worden vervangen door groen.