Weer van alles te doen in Aalsmeer

Aalsmeer – Er wacht weer een gezellig weekend met opnieuw diverse evenementen. Allereerst natuurlijk de officiële installatie op zaterdag 11 juni om 12.30 uur van nieuwe kinderburgemeester Sophie van Raaphorst, gevolgd door om 13.00 uur de start van alweer de twaalfde editie van de Junior Pramenrace. Dit alles vindt plaats op het Stokkeland, achter het gemeentehuis. De prijsuitreiking is rond half vier in de middag en uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom.

Livemuziek

Uitgaan in ‘eigen’ dorp kan zaterdagavond ook (weer). In café Joppe in de Weteringstraat is een liveoptreden van de Engelse band Rhythm Collective. Het genre is divers, veel bekende hits. En in cultureel café Bacchus in de Gerberastraat is het podium voor het trio Jaya. Aanstekelijke pop met een rauw randje brengt deze band. Beide avonden beginnen rond de klok van 21.30 uur.

Klassieke auto’s en prutrace

Zondag 12 juni is ook een dag om te genieten van activiteiten. Klassieke motoren en auto’s zijn te bewonderen bij The Beach aan de Oosteinderweg 247a. Het evenement ‘Aalsmeer Roest Niet’ begint al om 9.00 uur. Dan vertrekt de eerste deelnemer aan de toerrit door de regio. Rond half twee worden de eerste deelnemers weer terug verwacht bij The Beach en om half zes is de prijsuitreiking. Er is de hele dag van alles te doen, ook voor kinderen. In Kudelstaart begint zondag de feestweek met als eerste de prutrace in de sloten rond sportpark Calslagen. De aanvang is 13.00 uur. Bij RKDES  is het terras geopend en zorgt Dj Joey tijdens en na de race voor muzikaal vertier. Publiek is van harte welkom. Voor de late beslissers: Deelnemen is nog mogelijk. Kijk hiervoor op www.prutracekudelstaart.nl.

Exposities

Het is verder het laatste weekend om de tekeningen en schilderijen van Francien Valk te kunnen bekijken in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat. De expositieruimte is vrijdag tot en met zondag open tussen 14.00 en  17.00 uur. Vanaf 16 juni presenteert KCA alweer de vijfde editie van Amazing Amateurs in het Oude Raadhuis. Voor wie van kunstkijken houdt een aanrader: Michael Glanz zet zondag 12 juni zijn huis open voor bezichtiging van zijn schilderijen. Bezoekers zijn welkom tussen 15.00 en 21.00 uur. Adres: Seringenstraat 1.