Brons voor schermer Gijs Reurekas

Aalsmeer – Op zaterdag 23 en zondag 24 april werden in Breda de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen schermen gehouden. De pas 12 jarige Aalsmeerse schermer Gijs Reurekas deed mee in de klasse Pupillen (U14). Na eerst een poule geschermd te hebben stond hij tiende op het tableau. De eerste eliminatieronde werd daarna gemakkelijk gewonnen met 15-2. De ronde daarna wist hij ook te winnen met 15-11. Daarna trof hij de lastige Nawar van schermclub Amsterdam. Het was een hele spannende partij waarin beide jongens mooi schermen lieten zien. Ook deze partij werd met 15-11 gewonnen. In de halve finale trof Gijs een schermer uit Alkmaar die als tweede geplaatst stond en ook al wat ouder is. Deze werd met 15-6 verloren. Uiteindelijk wist Gijs brons te veroveren.

Vorig jaar werd Gijs nog Nederlands kampioen in de U12. Nu met een derde plaats als eerstejaars pupil in de categorie U14 kijkt hij terug op een heel succesvol toernooi.