‘Het boek van de Week’

Aalsmeer – Vanaf vandaag, zondag 24 januari, presenteert de Nieuwe Meerbode een nieuwe rubriek. Niet in de krant, maar wekelijks op de website wordt ‘Het boek van de Week’ gepresenteerd. Deze rubriek op zondag wordt verzorgd door Constantijn Hoffscholte, eigenaar van het Boekhuis in de Zijdstraat. De presentatie van boeken zal gevarieerd zijn. Zowel thrillers worden besproken, maar ook romans, kinderboeken, bundels over geschiedenis, popmuziek en noem maar op. Uiteraard wordt ook aandacht geschonken aan boeken over Aalsmeer en Kudelstaart en schrijvers uit deze gemeente. Constantijn kennende neemt hij iedereen wel een keer mee op reis in ‘zijn’ boekenland. En bevalt de presentatie, nodigt het uit om het ‘boek van de week’ aan te schaffen? Dan direct op maandagmiddag naar het Boekhuis, want uiteraard is het betreffende boek op voorraad! De eerste dan:

‘Een bijzonder jaar’ – Lori Nelson Spielman

De laatste wens van haar moeder zet het leven van een jonge vrouw op z’n kop. Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Een heerlijke feelgoodroman voor winterse dagen.

352 pagina’s, 17,50 euro. Uitgeverij Boekerij