90 Jarige dupe van babbeltruc

Aalsmeer – Op dinsdag 5 januari is een 90 jarige bewoonster van de 2e J.C. Mensinglaan met een babbeltruc beroofd van sieraden en contant geld. Rond twee uur in de middag werd bij de bewoonster op het raam geklopt door een vrouw. De dame beweerde de nieuwe buurvrouw te zijn.

Omdat inderdaad een woning nabij leeg gestaan heeft, had de bewoonster geen argwaan. De vrouw is binnen gelaten door de bewoonster. De 90 jarige werd daarna ongemerkt afgezonderd in huis. Alle deuren werden gesloten. Gevraagd is nog of even in de tuin gekeken mocht worden wegens herinrichting. Dit is waarschijnlijk het moment geweest dat de vrouw, mogelijk met een handlanger, de woning doorzocht heeft. De 90 jarige ontdekte in de avond dat alle kasten overhoop gehaald zijn en dat sieraden en geld verdwenen zijn. Er is aangifte gedaan bij de politie en burgernet is ingeschakeld om de oplichtster op te sporen. Het betreft een licht getinte vrouw (mogelijk Marokkaans), met kort zwart haar, onder de dertig jaar oud en tussen de 1.60 en 1.65 meter lang. Ze droeg donkere kleding: een zwarte nylon jas en een donkerkleurige lange broek.

Mogelijk zijn er inwoners die meer informatie hebben, de vrouw misschien gezien hebben of kennen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.