85 Jarige inwoner opgelicht

Aalsmeer – Op maandag 14 maart is rond half elf in de ochtend een 85 jarige inwoner opgelicht door twee mannen. De twee belden aan bij de woning in Ketelhuis en beweerden een pakketje voor de man te hebben. De 85 jarige heeft de deur voor de mannen open gedaan en hen binnen gelaten. De twee vroegen om een identiteitsbewijs om zeker te zijn dat het pakket voor de bewoner was. De man heeft daarop zijn portefeuille gepakt. In ene bleek het een misverstand, het pakje was niet voor de bewoner. De man moest de baas van de twee bellen. Hierop kreeg hij te horen dat het pakketje inderdaad niet voor hem was. De twee vertrokken weer.

Waarschijnlijk hebben de twee mannen op dat moment de pinpas van de 85 jarige weten te stelen. Rond kwart over elf kreeg hij een telefoontje van volgens de beller de bank dat zijn pinpas was gevonden en voor de zekerheid doorgeknipt was. Verder contact was volgens de beller niet meer nodig. De man vertrouwde het niet en terecht zo bleek.

Even daarna kreeg hij telefoon van wel echt de bank. In Amsterdam was ongeveer 300 euro van zijn rekening opgenomen. De volgende transactie had de ING stop gezet, omdat deze als vreemd werd ervaren. Geprobeerd werd om 9.000 euro van de spaarrekening over te zetten op de gewone rekening. Gelukkig dat de bank zo adequaat is geweest, het heeft de 85 jarige verder geldverlies bespaard.

De twee mannen die het pakketje kwamen brengen hebben beide een getinte huid, zijn rond 1.80 tot 1.85 meter lang en 30 tot 35 jaar oud. De een had een gezet postuur en donker kort krullend haar. De ander heeft een normaal postuur, donker glad haar en een puntneus. De politie heeft direct Burgernet ingeschakeld. Een inwoner heeft mogelijk de twee zien lopen bij het Ketelhuis. Mogelijk zijn er meer getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Blijf alert, laat nooit zo maar vreemde types binnen, laat pakjesbezorgers ook maar bij de deur staan en let op de portemonnee en de bankpas(sen)!