60 Kratten na actie Voedselbank

Aalsmeer – Op 26 en 27 augustus hield Voedselbank Aalsmeer een voedselinzameling bij de winkel van Hoogvliet aan de Aalsmeerderweg. Dat gebeurde met het intussen beproefde recept van twee inzameldagen: vrijdagavond en zaterdag. Ook nu had dat weer een positief effect, want op vrijdagavond werd al goed ingezameld en dat is dankzij mensen die veelal zaterdag niet meer zullen komen. Winkelend publiek kreeg bij de ingang een boodschappenlijstje aangeboden. Daarop stonden vooral houdbare producten waaraan de Voedselbank momenteel de meeste behoefte heeft. Klanten worden gevraagd om één of meer producten te kopen en bij de uitgang aan de medewerkers van de Voedselbank te doneren. Op een centrale plaats in de winkel stonden die artikelen opgesteld, zodat ze makkelijk gepakt konden worden.

Het was prachtig zomerweer en de zorg was dat dit een negatief effect op de opbrengst zou hebben. Maar niets was minder waar: de hele dag was het gezellig druk in de supermarkt en het aantal gevulde kratten nam gestadig toe.

Ongeveer 15 vrijwilligers van de Voedselbank hebben er voor gezorgd dat de hele inzamelactie soepel verliep. Dat was ook dankzij de bedrijfsleider en het personeel van Hoogvliet dat enthousiast meehielp. Het resultaat aan het einde van de dag mocht er zijn: 60 overvolle kratten met voedsel. Voedsel dat al weer snel zijn weg zal vinden naar de klanten van de Voedselbank, mensen die door pech, samenlopen van omstandigheden en fouten tijdelijk onvoldoende geld hebben om het noodzakelijke voedsel te kopen. Bedankt aan iedereen die door het kopen van extra boodschappen hier aan bijgedragen heeft!